Πλημμύρες πλήττουν την κεντρική Ευρώπη

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί στην Τσεχία
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 15:14

Στην Αυστρία ,η στάθμη των υδάτων σταθεροποιήθηκε μετά από τρεις ημέρες καταρρακτωδών βροχών ,αλλά υπάρχουν προειδοποιήσεις για νέες βροχοπτώσεις και πλημμύρες στις ανατολικές επαρχίες.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται η Τσεχία, η Αυστρία, η Γερμανία και η Πολωνία λόγω των καταρρακτωδών βροχών που έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες, σοβαρές ζημιές, ακόμα και απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Τουλάχιστον οκτώ είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί στην Τσεχία. Επτά άτομα έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια της νύκτας στα βορειοανατολικά της χώρας, ενώ ένα ακόμη άτομο πνίγηκε στην κεντρική Μοραβία, στην ανατολική Τσεχία.

Το βράδυ σε πολλά σημεία η στάθμη των υδάτων έφθασε και στα επτά μέτρα στην περιοχή Νόβι Γίτσιν, αλλά σήμερα το νερό άρχισε να υποχωρεί.

Οι ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες είναι ανυπολόγιστες, καθώς στην ανατολική Τσεχία κατεστράφησαν σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα θύματα στα συντρίμμια.

Στην Αυστρία ,η στάθμη των υδάτων σταθεροποιήθηκε μετά από τρεις ημέρες καταρρακτωδών βροχών ,αλλά υπάρχουν προειδοποιήσεις για νέες βροχοπτώσεις και πλημμύρες στις ανατολικές επαρχίες.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται και περιοχές της Ουγγαρίας αφού η στάθμη παραπόταμου του Δούναβη έφθασε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 40 ετών.

Στην Πολωνία μετά από τις χθεσινές πλημμύρες η κατάσταση σταθεροποιήθηκε, αλλά σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται αρκετές περιοχές στο νότο. Η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Τσεχίας, Αυστρίας και Πολωνίας διακόπηκε.

Μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων τριών ημερών ανέβηκε επίσης η στάθμη των υδάτων ορισμένων ποταμών στο κρατίδιο της Βαυαρίας της Γερμανίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή