Παγκόσμια Τράπεζα προς G8: Επικίνδυνο το 2009

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 13:01
UPD:13:04

«Αναγνωρίζω ότι κάποιες αναπτυγμένες χώρες εξετάζουν τώρα την πολιτική τους θεωρώντας ότι η ανάκαμψη είναι προ των πυλών. Για τον αναπτυσσόμενο κόσμο, είναι ακόμα πολύ νωρίς για τέτοια μέτρα», σημείωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.

Η ομάδα του G8 δεν πρέπει να θεωρεί ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη είναι κοντά, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ στον οικοδεσπότη του G8 Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε επιστολή που περιήλθε στην κατοχή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

H επιστολή που προωθήθηκε σε όλους τους ηγέτες της G8, αναφέρει ότι οι επεμβάσεις κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών φαίνεται ότι «ανέκοψαν την πτώση της παγκόσμιας οικονομίας», σταθεροποιώντας τις αγορές και δίνοντας ώθηση στη ζήτηση.

«Ωστόσο το 2009 παραμένει επικίνδυνη χρονιά. Τα πρόσφατα κέρδη μπορεί να ανατραπούν εύκολα και ο ρυθμός της ανάκαμψης το 2010 παραμένει κάθε άλλο παρά σίγουρος», γράφει ο Ζέλικ. «Αναγνωρίζω ότι κάποιες αναπτυγμένες χώρες εξετάζουν τώρα την πολιτική τους θεωρώντας ότι η ανάκαμψη είναι προ των πυλών. Για τον αναπτυσσόμενο κόσμο, είναι ακόμα πολύ νωρίς για τέτοια μέτρα».

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς