ΣΥΝ: Έμμεση επιχορήγηση της αγοράς αυτοκινήτου

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 17:37
A- A A+

Τα μέτρα για τη μείωση των ρύπων που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔ «επικεντρώνουν στην έμμεση επιχορήγηση της αγοράς αυτοκινήτου, με την παροχή κινήτρων, ώστε όλο και περισσότερα ΙΧ να πουληθούν το επόμενο διάστημα και να γεμίσουν το κέντρο της πόλης», σχολιάζει ο ΣΥΝ.

«Μετά και την προ μηνών -εν μέσω και δημοσιονομικής κρίσης- απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, τα μέτρα αυτά αποτελούν το δεύτερο "δώρο" της Κυβέρνησης στους εισαγωγείς αυτοκινήτων, αλλά και τη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

«Μέτρα σαν αυτά που ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Σουφλιάς είναι στην ουσία τους λαϊκίστικα και "χαϊδεύουν τ' αυτιά" των καταναλωτών μεγάλων εισοδημάτων, ενώ μετακυλύουν το κόστος από την απώλεια δημόσιων εσόδων συλλήβδην στους φορολογούμενους και δυσανάλογα στα λαϊκά στρώματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Προστίθεται επίσης ότι «οι πολίτες χρειάζονται κίνητρα για να εγκαταλείψουν το ΙΧ τους, όχι κίνητρα για να αγοράσουν κι άλλα!»

Προτεινόμενα για εσάς