Νέα γρίπη: Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του 33χρονου

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 20:09
UPD:20:34

Σταθερή αλλά πολύ κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 33χρονου που προσβλήθηκε από τη νέα γρίπη και παρουσίασε πνευμονία.

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Εντατική νοσοκομείου της Κρήτης.

Όπως ανέφερε ο Διοικητής Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο ασθενής επί επτά ημέρες είχε σοβαρά συμπτώματα και δεν απευθύνθηκε σε γιατρό.

Εν τω μεταξύ, θετικός στον ιό της γρίπης βρέθηκε 59χρονος άνδρας από το Κουβέιτ. Ο 59χρονος με άλλους τρείς αλλοδαπούς πραγματοποιούσε κρουαζιέρα με το υπό σημαία Κεϋμάν τουριστικό σκάφος «Sea Breeze» που κατέπλευσε στη μαρίνα Ζέας από τη Μύκονο.

Σύμφωνα με το ΥΕΝΑΝΠ, λίγο μετά τον κατάπλου, ο 59χρονος Κουβετιανός που είναι ιδιοκτήτης του σκάφος αισθάνθηκε δύσπνοια και μετέβη στο νοσοκομείο μαζί με έναν Τούρκο υπήκοο που επέβαινε στο σκάφος και με άλλους δύο Φιλιππινέζους, όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πάσχει από την γρίπη Α.

Αφού του χορηγήθηκαν τα φάρμακα οι γιατροί του συνέστησαν να επιστρέψει και να παραμείνει κλινήρης στο σκάφος του, το οποίο φυλάσσεται από λιμενικούς.

Οι υπόλοιποι τρείς αλλοδαποί, οι οποίοι ήταν το πλήρωμα του σκάφους υπεβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις αλλά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή