Κένυα: 11 νεκροί από κατάρρευση κτηρίου

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009 11:19

Τον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων προκάλεσε το απόγευμα της Δευτέρας η κατάρρευση ενός υπό κατασκευή κτηρίου στην Κένυα, ενώ αγνοούνται 30, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό της χώρας.

Τον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων προκάλεσε το απόγευμα της Δευτέρας η κατάρρευση ενός υπό κατασκευή κτηρίου στην Κένυα, ενώ αγνοούνται 30, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό της χώρας. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό επιζώντων.

«Οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Στρατού στην Κένυα Τίτους Μούνγκου. Τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει μέχρι σήμερα 11 πτώματα, τόνισε ο εκπρόσωπος. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για έξι νεκρούς και 17 αγνοούμενους.

«Δεν σταματάμε τις έρευνες καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα ερείπια που συνεχίζουν να καλούν τους συγγενείς τους μέσω του κινητού τηλεφώνου», εξήγησε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Το πενταώροφο κτήριο πάνω στο οποίο δούλευαν πολλοί εργάτες, κατέρρευσε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το 2006, 17 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στην κατάρρευση κτηρίου στο Ναϊρόμπι λόγω της κακής ποιότητας των οικοδομικών υλικών που είχαν χρησιμοποιηθεί και της μεγάλης ταχύτητας με την οποία έγιναν οι κατασκευαστικές εργασίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή