Κυρώσεις κατά της Γουινέας αποφάσισε η Αφρικανική Ένωση

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 21:35
UPD:21:36

Την επιβολή κυρώσεων εναντίον των ηγετών της στρατιωτικής χούντας της Γουινέας αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Ειρήνης και Ασφάλειας της Αφρικανικής Ένωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της παναφρικανικής οργάνωσης, οι εκπρόσωποι της οποίας συναντήθηκαν στην Αμπούζα της Νιγηρίας.

«Το συμβούλιο αποφάσισε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εφαρμογή των στοχευμένων κυρώσεων κατά του προέδρου, των μελών του Εθνικού Συμβουλίου για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη (CNDD)», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου Ειρήνης και Ασφάλειας της Αφρικανικής Ένωσης.

«Αυτές οι κυρώσεις, που περιλαμβάνουν την άρνηση έκδοσης διαβατηρίων, τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων θα επιβληθούν στα μέλη της κυβέρνησης και σε κάθε άλλο άτομο, πολίτη ή στρατιώτη, οι ενέργειες του οποίου στοχεύουν στη διατήρηση της παρούσας αντισυνταγματικής κατάστασης στην Γουινέα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Αυτές οι κυρώσεις στοχεύουν στους πολίτες και τους στρατιωτικούς που διαιωνίζουν αυτές τις αντισυνταγματικές δράσεις στη Γουινέα. Δεν έχουν στόχο το λαό της Γουινέας», δήλωσε ο Λαμάμρα Ραμτάνε, επίτροπος της Αφρικανικής Ένωσης για την ειρήνη και την ασφάλεια.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή