Επιείκεια στο μέτρο της προσωποκράτησης ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 14:41

Την αποποινικοποίηση της μη εμπρόθεσμης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και την απόλυση των κρατουμένων για αδυναμία κάλυψης επιταγών αφού εκτίσουν τα 2/3 της κράτησης ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης η ΓΣΕΒΕΕ.

Πιο αναλυτικά, σε επιστολή που απέστειλε στον κ. Χάρη Καστανίδη, η Συνομοσπονδία, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι τις δυσμενείς συνέπειες από τη μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, τις υφίστανται αποκλειστικά οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι. Προσθέτει μάλιστα πως μη καταβολή των εισφορών οφείλεται αποκλειστικά στην οικονομική αδυναμία.

Παράλληλα επισημαίνει πως η αποποινικοποίηση ήδη ισχύει για άλλες επαγγελματικές ομάδες (ιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κ.λπ.).

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ακάλυπτων επιταγών, και συγκεκριμένα την προσωπική κράτηση ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης που εκδίδεται με βάση την αδικοπρακτική ευθύνη από ακάλυπτη επιταγή, η ΓΣΕΒΕΕ ζητά «τη στοιχειώδη επιείκεια προς τους επιχειρηματίες που κρατούνται για την αιτία αυτή, ώστε αυτοί να απολύονται αφού εκτίσουν τα 2/3 της κράτησης».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα