Νέο αίτημα της μητέρας του Αλ. Γρηγορόπουλου να γίνει η δίκη στην Αθήνα

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 19:45
UPD:19:47
A- A A+

Δεύτερη αίτηση με την οποία ζητά να μη διεξαχθεί η δίκη των δύο ειδικών φρουρών, Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της ¶μφισσας, αλλά στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, υπέβαλε σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μητέρα του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Βερτζίν Τσαλικιάν.

Η κ. Τσαλικιάν υποστηρίζει ως νέα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της ανάκλησης ότι συγγενικό της πρόσωπο που δικαιούται να παραστεί ως πολιτική αγωγή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που επιβάλλει την παρουσία του στην Αθήνα, όπως και της ίδιας, καθώς φροντίζει το πρόσωπο αυτό. Συνεπώς, η δίκη στην ¶μφισσα παρεμποδίζει το δικαίωμα ουσιαστικής πρόσβασης στο δικαστήριο και ακρόασης.

Παράλληλα, σημειώνει ότι αρκετοί μάρτυρες είναι ανήλικοι και θα είναι δύσκολη η εμφάνισή τους στη δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει σημαντικό διάστημα, δυσχεραίνοντας την ανακάλυψη της αλήθειας και την απονομή της δικαιοσύνης.

Στην αίτησή της αναφέρει ακόμη ότι η σύνθεση των δικαστών του ΜΟΔ ¶μφισσας είναι ουσιαστικά γνωστή λόγω του μικρού αριθμού υπηρετούντων, ενώ η σύνθεση δικαστών με κλήρωση στην Αθήνα ενισχύει τα εχέγγυα αμεροληψίας.

Ακόμη η κ. Τσαλικιάν υποστηρίζει ότι δεν διαφυλάσσεται η δημόσια τάξη με την παραπομπή της υπόθεσης στην ¶μφισσα και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αντεκδίκησης από την πλευρά της οικογένειας.

Τέλος, επισημαίνει ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας είχε υποδείξει τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου αναφέρεται στην αίτηση ανάκλησης, έγιναν χωρίς προβλήματα για τη δημόσια τάξη δίκες με μεγαλύτερους κινδύνους, όπως της «17 Νοέμβρη» και του «ΕΛΑ», ενώ προ δεκαετίας είχε διεξαχθεί στην Αθήνα η δίκη 400 περίπου αντιεξουσιαστών για καταστροφές στο Πολυτεχνείο χωρίς να τεθεί ζήτημα μετάθεσης της δίκης.

Την αίτηση εξετάζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει στη Χαλκίδα, αλλά μετά από διαμαρτυρίες των τοπικών φορέων, ο ¶ρειος Πάγος μετέφερε τη διεξαγωγή της δίκης στην ¶μφισσα.

Η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου ζήτησε από τον ¶ρειο Πάγο να γίνει η δίκη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά το αίτημα της απορρίφθηκε. Σήμερα επανήλθε για δεύτερη φορά με το αυτό αίτημα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή