Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Επιπλέον στρατεύματα στο Ιράκ

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008 12:25
A- A A+

Την αποστολή επιπλέον στρατευμάτων στο Ιράκ για να συμμετάσχουν σε συμμαχικές επιχειρήσεις, ενέκρινε η τριμερής προεδρία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Σε σχετική σύσκεψη εξέτασε την πρόταση του υπουργείου Αμυνας της χώρας για την αύξηση της συμμετοχής των βοσνιακών στρατευμάτων σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις και αποφάσισε την αποστολή επιπλέον ανδρών στο Ιράκ, όπου εδρεύει δύο χρόνια μονάδα Βόσνιων πυροτεχνουργών.

Από τις ένοπλες δυνάμεις της Βοσνίας θα αποσταλούν στο Ιράκ άλλοι 50 στρατιώτες, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί αργότερα.

Το μέλος της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας, κ. Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, τόνισε ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν η πρόσθετη στρατιωτική δύναμη θα προστατεύει τη μονάδα των πυροτεχνουργών ή θα λάβουν μέρος σε άλλου είδους επιχειρήσεις.

Ο κ. Ραντμάνοβιτς δήλωσε ότι η Βοσνία είναι προσηλωμένη στην ένταξη στο ΝΑΤΟ και για αυτό πρέπει να εκπληρώσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Αντιπροσωπεία του υπουργείου Αμυνας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης θα μεταβεί στο Ιράκ για να ελέγξει την κατάσταση και σε συνεργασία με τις συμμαχικές δυνάμεις θα συστήσει στην προεδρία της χώρας το είδος της αποστολής που θα αναλάβει η δύναμη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή