Δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά του Δήμου Οινοφύτων για το εξασθενές χρώμιο

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2008 13:10
A- A A+

Μετά από σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΕΚΠΟΙΖΩ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θήβας αναγνωρίζει ότι «το νερό, το οποίο παρέχεται στην περιοχή του Δηλεσίου από τον Δήμο Οινοφύτων, μέσω του υδροδοτικού του δικτύου, το οποίο (νερό) προέρχεται από γεωτρήσεις της περιφερείας του, δεν είναι υγιεινό ούτε ασφαλές, εγκυμονεί δε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των 6.000 κατοίκων – καταναλωτών του».

Το Δικαστήριο επισημαίνει ιδίως, επικαλούμενο τα αποτελέσματα των αναλύσεων σε γεωτρήσεις της περιοχής, ότι η συγκέντρωση του εξασθενούς χρωμίου κυμαινόταν από 24-28 μικρογραμμάρια (χιλιοστά του γραμμαρίου) ανά λίτρο νερού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΚΠΟΙΖΩ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θήβας υποχρεώνει τον Δήμο Οινοφύτων αμέσως μετά την επίδοση της απόφασης και μέχρι τη λειτουργία νέου υδροδοτικού δικτύου στην περιοχή του Δηλεσίου να προμηθεύει με υδροφόρες ασφαλές νερό στους 6.000 κατοίκους – καταναλωτές του Δηλεσίου, μέσω δεξαμενών ύδατος που οφείλει ο Δήμος να εγκαταστήσει στο Δήλεσι και σε αριθμό τέτοιο που θα επιτρέπει στους επιτρέπει στους καταναλωτές να προμηθεύονται ημερησίως 1.200 κυβικά μέτρα νερού, δηλ. 200 λίτρα ημερησίως ο καθένας.

Περαιτέρω, το Δικαστήριο διατάσσει την με κάθε πρόσφορο μέσον εκ μέρους του Δήμου Οινοφύτων αποτελεσματικότερη πληροφόρηση όλων των κατοίκων – καταναλωτών νερού του Δηλεσίου για τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση του ως άνω ύδατος από το πεπαλαιωμένο και βεβαρημένο με εξασθενές χρώμιο δημοτικό δίκτυο υδρεύσεως.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή