Χάρκοβο: Γιατί βομβαρδίζεται σταθερά από την έναρξη του πολέμου

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 10:11
UPD:10:11
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, είναι από τις πόλεις που βομβαρδίζονται σταθερά από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με έκθεση των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών που διαπιστώνει ότι η πρώτη γραμμή σε αυτόν τον τομέα έχει μετακινηθεί ελάχιστα από τον Μάιο.

Η πόλη βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα από τη γραμμή του ρωσικού μετώπου, και δέχεται την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων επειδή παραμένει εντός εμβέλειας των περισσότερων τύπων ρωσικού πυροβολικού, αναφέρει η τελευταία έκθεση του υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. «Πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών και γενικά ανακριβή όπλα έχουν προκαλέσει καταστροφές σε μεγάλα τμήματα της πόλης», αναφέρεται στην έκθεση. 

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πραγματοποιούν τοπικές επιδρομές και διερευνητικές επιθέσεις κατά των ουκρανικών δυνάμεων, πρόσθεσε το υπουργείο. «Μάλλον προσπαθούν να αναγκάσουν την Ουκρανία να διατηρήσει σημαντικές δυνάμεις σε αυτό το μέτωπο, για να τις αποτρέψουν από το να χρησιμοποιηθούν ως δύναμη αντεπίθεσης αλλού», σημειώνεται στη βρετανική έκθεση. 

Στην τελευταία μεγάλη επίθεση στην πόλη, το απόγευμα της 17ης Αυγούστου, έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι. Επίσης, υπάρχουν πολλές ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναφέρουν ότι το Χάρκοβο χτυπήθηκε ξανά σήμερα το πρωί.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή