ΑΔΑΕ: Ο έλεγχος για το κινητό Ανδρουλάκη έχει αποφέρει τα πρώτα ευρήματα

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 15:21
UPD:15:43
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ο έλεγχος που αφορά την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για την πλήρη και από πάσης απόψεως διερεύνηση της υποθέσεως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, δηλώνει η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Η Αρχή υπενθυμίζει ότι είναι η κατ’ εξοχήν αρμόδια με βάση το ίδιο το Σύνταγμα Αρχή (άρθρο 19 §2) για τη διασφάλιση του θεμελιώδους και απολύτως απαραβίαστου δικαιώματος στο απόρρητο και την ιδιωτικότητα των επικοινωνιών, χωρίς το οποίο δεν νοείται κράτος δικαίου και δημοκρατικός βίoς.

Τονίζει, τέλος, πως είναι έτοιμη να υποβάλει αρμοδίως συγκεκριμένες προτάσεις, μέρος των οποίων έχει ήδη αποτυπωθεί στις ετήσιες εκθέσεις της προς τη Βουλή των Ελλήνων, για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και την περαιτέρω θωράκιση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Η Κ. Σακελλαροπούλου

Την ίδια ώρα, σε δήλωση-παρέμβασή της στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισημαίνει πως «η προστασία του απορρήτου της επικοινωνίας είναι θεμελιώδης συνθήκη μιας δημοκρατικής και φιλελεύθερης κοινωνίας» και πως «η εξαίρεση που προβλέπει το Σύνταγμα για λόγους εθνικής ασφάλειας, συναρτάται με την ανάγκη προστασίας της χώρας σε ένα απαιτητικό διεθνές περιβάλλον που προϋποθέτει εγρήγορση και δύσκολες σταθμίσεις».

Η κ. Σακελλαροπούλου ξεκαθαρίζει πως η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας και η διαφάνεια της κρατικής δράσης «επιβάλλει την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, καθώς και τη θωράκιση της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Με αυτοσυγκράτηση και προσήλωση στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τους θεσμούς».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή