Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά και διευκόλυνση διαμονής αλλοδαπών

Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 13:42
UPD:13:55
REUTERS/ALEXANDROS AVRAMIDIS

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν συστηματικούς ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς καθώς και διευκόλυνσης παράνομης διαμονής αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Γαλλικού Ποταμού, 34χρονος Έλληνας (οδηγός) και 17χρονος αλλοδαπός (συνοδηγός). Ειδικότερα, ενώ βρίσκονταν έξω από αυτοκίνητο προσπαθώντας να επιδιορθώσουν φθορά, διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο ότι στο εσωτερικό του οχήματος υπήρχαν πέντε αλλοδαποί, ένας εκ των οποίων στον χώρο των αποσκευών, όλοι τους στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Ο 17χρονος προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
  • 16χρονος αλλοδαπός, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν έξω από διαμέρισμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στο εσωτερικό του οποίου διέμεναν πέντε αλλοδαποί. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τις προηγούμενες μέρες εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια με σκοπό την περαιτέρω προώθησή τους σε άλλη χώρα και αφού μεταφέρθηκαν στην εν λόγω οικία κατέβαλαν ημερησίως χρηματικό ποσό στον συλληφθέντα για τη διαμονή τους.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή