Μπάσκετ: Εκτός Εθνικής οι Γάλλοι παίκτες σε ομάδες Ρωσίας και Λευκορωσίας

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 17:16
UPD:17:42
A- A A+

Οι Γάλλοι μπασκετμπολίστες, που είναι ήδη μέλη ή θα παίξουν στο μέλλον σε ρωσική ή λευκορωσική ομάδα δεν θα είναι επιλέξιμοι για τη γαλλική Εθνική ομάδα μέχρι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα (1/8) η Γαλλική Ομοσπονδία.

«Οι παίκτες/παίκτριες και τα επιτελεία των Εθνικών ομάδων της Γαλλίας δεν θα είναι διαθέσιμοι για τις Εθνικές ομάδες εάν υπογράψουν συμβόλαιο με ρωσική ή λευκορωσική ομάδα, όσο η σύγκρουση είναι σε εξέλιξη», εξήγησε η FFBB σε δελτίο Τύπου.

Η απόφαση ελήφθη στις 28 Ιουλίου και «ισχύει επίσης για παίκτες, παίκτες, μέλη του προσωπικού που έχουν ήδη υπογράψει με ρωσική ή λευκορωσική ομάδα».

Το ερώτημα προέκυψε πριν από λίγες ημέρες, με την υπογραφή των Γάλλων διεθνών Λιβιό Ζαν-Σαρλ (4 συμμετοχές) στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και του Λουί Λαμπεϊρί (33 συμμετοχές) στην Καζάν.

Μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA) αποφάσισε μέχρι νεωτέρας να αποκλείσει τη Ρωσία και τη Λευκορωσία από όλες τις διοργανώσεις.

Το ίδιο ισχύει και για την Euroleague Basketball, μια οντότητα που διαχειρίζεται τις δύο κύριες συλλογικές διοργανώσεις ανδρών, τη Euroleague και το Eurocup.

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις