Με 12 ομάδες το νέο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών μπάσκετ

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 18:02
UPD:18:12
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS
A- A A+

Με 12 ομάδες θα διεξαχθεί η αγωνιστική περίοδος 2022-23 στην Basket League, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή (20/7) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ.

Τα μέλη του Συνδέσμου ενέκριναν τη συμμετοχή της Καρδίτσας στο νέο πρωτάθλημα, καθώς ο φάκελος του θεσσαλικού συλλόγου ήταν πλήρης. Παράλληλα, αποφάσισαν να μην περιμένουν άλλο μήπως προκύψει κάποια ομάδα που θα αντικαταστήσει το Ψυχικό (η ομάδα των βορείων προαστίων δεν κατέθεσε φάκελο) ή τη Λάρισα (δεν πήρε άδεια συμμετοχής).

Στο μεταξύ, δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση το ενδεχόμενο να πάρει μια θέση στη νέα σεζόν της Basket League η ομάδα που θα προκύψει από τη συγχώνευση των Λάρισας και Ηρακλή, καθώς κανείς από τους δύο συλλόγους δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο της συμμετοχής ομάδων στο πρωτάθλημα με κάρτα ελευθέρας συμμετοχής ("wild card"), αλλά για την επόμενη σεζόν.

Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (20/7) συνεδρίαση του έκανε δεκτή την εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με την πλήρωση από την Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας -  Καλαθοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία των κριτηρίων και των προϋποθέσεων του Κανονισμού του άρθρου 105 παρ. 4 του ν. 2725/1999 για την απόκτηση δικαιώματος συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και χορήγησε στην ανωτέρω ΚΑΕ δικαίωμα συμμετοχής στο ανωτέρω Πρωτάθλημα».

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις