Παρέμβαση K. Παπούλια για τις φυλακές

«Θέμα ποιότητας της Δημοκρατίας»
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 13:27
UPD:17:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

«Θέμα ποιότητας της Δημοκρατίας μας είναι η επίλυση των προβλημάτων του σωφρονιστικού συστήματος», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη, για να συζητηθούν οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές, εν μέσω της απεργίας πείνας χιλιάδων κρατουμένων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε στον κ. Παπούλια ότι «αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συσσωρευμένα από χρόνια προβλήματα του Σωφρονιστικού Συστήματος», ενώ σημείωσε ακόμη ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να καταθέσει δύο δέσμες μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων.

Σ. Χατζηγάκης: Δύο δέσμες μέτρων για τις φυλακές

Σ. Χατζηγάκης: Δύο δέσμες μέτρων για τις φυλακές

Η πρώτη – που όπως είπε δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση- αναμένεται να κατατεθεί εντός της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή και πρόκειται να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των φυλακών. Η δεύτερη –πιο ριζοσπαστική, όπως τη χαρακτήρισε- αφορά θέματα, όπως τα ναρκωτικά και η δημιουργία νέων φυλακών και εκτιμάται ότι θα κατατεθεί τα Χριστούγεννα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι οι σημερινοί κρατούμενοι δείχνουν αξιοθαύμαστη ποιότητα στις εκδηλώσεις που προβαίνουν και ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζει ένα υπαρκτό πρόβλημα, με σύνεση και σοβαρότητα.

«Προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε έναν μεγάλο αριθμό κρατουμένων», είπε, υπολογίζοντας ότι με τα πρώτα μέτρα θα απελευθερωθούν περίπου 1.500 κρατούμενοι.

Τέλος, ο υπουργός διαβεβαίωση ότι «Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε ριζοσπαστικά μέτρα, τα οποία θα εξανθρωπίζουν και θα αντιμετωπίζουν το δύσκολο κόσμο των ναρκωτικών με ένα ανθρώπινο πρόσωπο».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή