Στάρμερ: Αν ο Τζόνσον δεν φύγει, οι Εργατικοί θα καταθέσουν πρόταση μομφής

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 14:10
A- A A+

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα θα καταθέσει πρόταση μομφής στο κοινοβούλιο εναντίον της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, αν το Συντηρητικό Κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού δεν τον ξεφορτωθεί αμέσως, υπογραμμίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο αρχηγός των Εργατικών Κιρ Στάρμερ.

«Το δικό του κόμμα συμπέρανε εντέλει ότι είναι ακατάλληλος για την πρωθυπουργία», σημειώνει ο Στάρμερ, και προσθέτει: Δεν μπορούν τώρα να τον επιβάλουν στη χώρα για τους επόμενους μήνες.

«Είναι προφανές ότι δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός. Αυτό ήταν εκτυφλωτικά προφανές για πολύ, πολύ καιρό», συνεχίζει. 

«Αν δεν τον ξεφορτωθούν, τότε το Εργατικό (Κόμμα) θα επέμβει για το εθνικό συμφέρον και θα καταθέσει πρόταση μομφής διότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον πρωθυπουργό να μένει αγκιστρωμένος για μήνες και μήνες», τονίζει ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία.

Ως αξιωματική αντιπολίτευση, οι Εργατικοί μπορούν να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας η οποία θα έπρεπε να συζητηθεί σχεδόν αμέσως (συνήθως την επόμενη μέρα). Όμως, προτάσεις όπως αυτή που έχουν προτεραιότητα είναι προτάσεις δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Οι βουλευτές των Τόρις, παρόλο που εκείνοι που επικρίνουν τον Τζόνσον, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα ψήφιζαν υπέρ, επειδή θέλουν μια συντηρητική κυβέρνηση και όχι γενικές εκλογές, οι οποίες θα ακολουθούσαν εάν κερδίσουν οι Εργατικοί, σημειώνει ο Guardian. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή