Κάλεσμα Μητσοτάκη στην ΝΟΔΕ ΝΔ Κύπρου: «Να ψηφίσετε όσες φορές χρειαστεί»

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 21:58
Eurokinissi/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
A- A A+

«Χαίρομαι γιατί η ΝΔ εδώ στην Κύπρο είναι ισχυρή, ενωμένη και έτοιμη να δώσει τη μάχη. Αυτοδύναμη να μην είναι μόνο η ΝΔ, αλλά η Ελλάδα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε στελέχη της ΝΟΔΕ ΝΔ Κύπρου.

 Ο πρωθυπουργός, είπε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς εισερχόμαστε στην τελευταία χρόνια της κυβερνητικής θητείας, ο κομματικός μηχανισμός να προετοιμάζεται, ενώ ανέφερε οτι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Αναφέρθηκε επίσης και στον νόμο των αποδήμων που τους δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. «Ο νόμος δεν είναι ο καλύτερος δυνατός αλλά για αυτό ευθύνονται άλλοι», είπε και τους κάλεσε «όσες φορές χρειαστεί να ψηφίσουν.

«Είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί δυο φορές γιατί οι πρώτες εκλογες θα γίνουν με ένα εκλογικό σύστημα που μόνο προβλήματα εγκυμονεί για τον τόπο. Το τελευταίο που χρειάζεται η πατρίδα είναι συμμαχικές κυβερνήσεις που τροφοδοτούν την αστάθεια. Η ανάγκη της αυτοδύναμης Ελλάδας εξυπηρετείται από ισχυρή κυβερνηση της ΝΔ. Η ΝΔ πρέπει να είναι αυτοδύναμη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ανοικτή στην κοινωνία και σε νέα στελέχη που θα στελεχώσουν τον κυβερνητικό μηχανισμό. Αυτοδύναμη ΝΔ δεν σημαίνει κατ' ανάγκη κυβέρνηση μόνο της ΝΔ. Το βασικό που κριτήριο είναι η αξιοκρατία. Στόχος είναι να αλλάξουμε πίστα, να γίνουμε ευημερούσα ευρωπαϊκή χώρα. Με ανάπτυξη, δουλειές, κοινωνική συνοχή. Ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ο οποίος δήλωσε τη στήριξη του στον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή