Ν. Ηλιόπουλος: «Συνεχίζουν το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα, την ώρα που οι πολίτες δεν βγάζουν το μήνα»

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 15:10
UPD:15:14
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Χρειάζεται να φύγει αυτή η εγκληματική κυβέρνηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μια κυβέρνηση που λεηλατεί τους πολίτες και συσσωρεύει μόνο δεινά για την επόμενη μέρα», τόνισε σε συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM», ανέφερε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ επιδίδεται σε ολοένα μεγαλύτερο πλιάτσικο», παρέπεμψε πρώτα απ’ όλα «στην κωμική και τραγική ταυτόχρονα, επιλογή του κ. Μητσοτάκη να επιδοτηθεί σαν αγρότης». «Δεν θα έβαζα στοίχημα ότι τώρα δεν θα πάρει και επιδότηση για τις νέες ηλεκτρικές συσκευές…».

«Όταν όμως μιλάμε για πλιάτσικο, αναφερόμαστε πρώτα απ’ όλα στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ. Η κυβέρνηση βιάζεται να ξεπουλήσει τη ΛΑΡΚΟ οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απόλυση, τη στιγμή που η τιμή του νικελίου έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, τη στιγμή που συζητάμε ότι πρέπει να επιστρέψει η παραγωγή στην Ευρώπη και ότι χρειάζονται δημόσια εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις. Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη σημαίνει απαξίωση του δημόσιου πλούτου, φτωχοποίηση και ανεργία για τους εργαζόμενους», δήλωσε.

Πρόσθεσε δε ότι «αυτές τις μέρες, ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Στάσσης, φρόντισε να πάρει άλλα 800 χιλιάρικα σε μετοχές». «Κι αυτό ενώ οι πολίτες βλέπουν τους λογαριασμούς του ρεύματος να είναι μεγαλύτεροι από το μισθό και τη σύνταξή τους. Στα χρόνια της κρίσης βλέπαμε ένα σπίτι με δύο ανέργους που αδυνατούσαν να τα φέρουν βόλτα, σήμερα βλέπουμε ένα σπίτι με δύο εργαζόμενους να μην μπορούν να βγάλουν το μήνα», υπογράμμισε.

«Σε μια τέτοια συγκυρία, τα γαλάζια golden boys της ΔΕΗ έχουν δώσει στον εαυτό τους 7 εκ. ευρώ σε μετοχές. Κριτήριο της διοίκησής τους δεν είναι αν μπορεί ο πολίτης να βγάλει το μήνα, αλλά να πηγαίνει καλά η μετοχή της ΔΕΗ ώστε να μπορούν να συσσωρεύουν περισσότερα κέρδη», επισήμανε, ενώ τόνισε: «είναι φανερό ότι σε αυτό ο κ. Στάσσης δεν λειτουργεί από μόνος του, αλλά έχει πλήρη κάλυψη από τον κ. Μητσοτάκη».

Υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα έρθουν νομοτελειακά, σημείωσε την ανάγκη «να συγκροτηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα κατά της ακρίβειας και ένα κίνημα αλληλεγγύης ώστε κανένα λαϊκό νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς ρεύμα». «Έχουμε περιστατικά συνταξιούχων 87 και 90 χρονών που τους κόβεται το ρεύμα, ανθρώπους που χρειάζεται να έχουν πρόσβαση σε μηχανήματα με οξυγόνο και το ρεύμα επανασυνδέεται ύστερα από κοινωνική κινητοποίηση. Δεν πρέπει κανείς να μείνει μόνος του απέναντι στη βαρβαρότητα αυτής της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Είναι τεράστια κοινωνική ανάγκη να γίνουν εκλογές και να ηττηθεί και η κυβέρνηση αλλά και η πολιτική Μητσοτάκη», σημείωσε, στρέφοντας τα βέλη του σε όσους σκέφτονται  «διάφορα παράξενα σενάρια για την επόμενη μέρα, σενάρια που διασώζουν αυτή την πολιτική, αντικαθιστώντας απλά το σημερινό πολιτικό προσωπικό».

«Από την πλευρά μας είμαστε ξεκάθαροι. Χρειάζεται μια διαφορετική πορεία για τη χώρα με αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μείωση των τιμών στο ρεύμα, επαναφορά του «Δ» στη ΔΕΗ, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η χώρα οφείλει και μπορεί να έχει προοδευτική κυβέρνηση ήδη από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες δεν θα συγχωρήσουν οποιονδήποτε αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική ή αριστερή δύναμη και την κρίσιμη στιγμή, αντί να βάλει πλάτη σε μια προοδευτική κυβέρνηση, βάλει πλάτη στην πολιτική Μητσοτάκη».

Τέλος, αναφερθείς στην αυριανή έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό,  ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «έναν αγώνα που συνεχίζεται και πρέπει να κερδηθεί τόσο θεσμικά, μέσα στις δικαστικές αίθουσες, όσο και μέσα στην κοινωνία».

«Η πρώτη δικαστική απόφαση δεν πρέπει να ξεχαστεί, το πόσο σημαντικό είναι ότι αυτή η οργάνωση χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική. Μιλάμε για ανθρώπους που είναι εχθροί της ελευθερίας και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται», τόνισε.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία αύξηση περιστατικών ρατσιστικής και φασιστικής βίας στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Για όλους αυτούς τους λόγους, ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλούμε κι εμείς, μαζί με άλλες δυνάμεις και φορείς, κάθε πολίτη να βρεθεί αύριο στις 9 το πρωί έξω από το Εφετείο, σε μια μεγάλη κοινωνική κινητοποίηση», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή