ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης και Στάσσης μοιράζουν σε bonus τις υπέρογκες χρεώσεις των λογαριασμών

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 12:12
UPD:12:12
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση με αιχμή δημοσίευμα για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη και τον Γ. Στάσση ότι «μοιράζουν σε bonus εκατομμυρίων τις υπέρογκες χρεώσεις των λογαριασμών της ΔΕΗ».

«Ο κ. Στάσσης συνεχίζει να δίνει μπόνους στον εαυτό του την ώρα που οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν λογαριασμούς της ΔΕΗ» αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του. Υπενθυμίζει ακόμη ότι «ο κ. Οικονόμου, μετά την αρχική αποκάλυψη για το μπόνους στα golden boys της ΔΕΗ 16 εκατ. ευρώ, είχε δηλώσει πως η διανομή των μετοχών 'δώρο' έχει 'παγώσει, δεν υλοποιείται και δεν θα υλοποιηθεί'». 

Ωστόσο - όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ - «σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας Δημοκρατία, ο κ. Στάσσης την Παρασκευή πήρε ακόμα 145.000 μετοχές της ΔΕΗ έναντι 816.814 ευρώ, με το συνολικό ποσό που έχει ήδη εκταμιευθεί προς τις τσέπες των «γαλάζιων παιδιών» να ξεπερνά πλέον τα 7 εκατ. ευρώ».

«Ή ο κ. Στάσσης αυτενεργεί, οπότε οφείλει σήμερα κιόλας να αποπεμφθεί, ή λειτουργεί στο πλιάτσικο ως μπροστινός του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του και όλοι μαζί δουλεύουν ψιλό γαζί τους καταναλωτές μοιράζοντας το υστέρημά τους. Περιμένουμε την απάντηση του κ. Οικονόμου» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή