Το tweet της Κάμαλα Χάρις για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: «Ισχυροί οι δεσμοί ΗΠΑ - Ελλάδας»

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 09:18
UPD:11:22
A- A A+

Στους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ «οι οποίοι βαθαίνουν μέρα με τη μέρα» αναφέρεται η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, σε ανάρτησή της στο Twitter για την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Κογκρέσο.

«Οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών μας είναι ισχυροί και βαθαίνουν μέρα με τη μέρα» αναφέρει συγκεκριμένα σε tweet της. 

Σε τετ α τετ που είχαν στο Καπιτώλιο μετά την ομιλία του πρωθυπουργού η κ. Χάρις και ο κ. Μητσοτάκης συζήτησαν για τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με το γραφείο της αμερικανικής αντιπροεδρίας, η Κάμαλα Χάρις επιβεβαίωσε την ισχυρή ελληνοαμερικανική συμμαχία, καθώς και την κοινή δέσμευση στις δημοκρατικές αξίες, στους διεθνείς κανόνες και στο κράτος δικαίου.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη σθεναρή υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και την αλληλεγγύη της απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα. Μάλιστα στο σημείο αυτό αναγνώρισε τη συμβολή της χώρας μας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ευρώπη για τη διαφοροποίηση του ενεργειακού της εφοδιασμού.

«Μοναδικής έμπνευσης» χαρακτήρισε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώπιον της ολομέλειας του Κογκρέσου η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, κατά την προσφώνηση της στην δεξίωση, που παρέθεσε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο.

«Δεν ήταν υπέροχη η ομιλία; Θεωρώ πως ήταν μοναδικής έμπνευσης! Είπα και στον πρωθυπουργό, αμέσως μετά, πως έχω ακούσει πολλές ομιλίες στην Κοινή Σύνοδο του Κογκρέσου. Όλες τους ιστορικής σημασίας, ενδιαφέρουσες και εξαιρετικές. Μία από αυτές, όμως, μου έχει μείνει στο μυαλό εδώ και δεκαετίες. Αναφέρομαι σε μια ομιλία του Βάτσλαβ Χάβελ με θέμα τη δημοκρατία, πριν από 30 χρόνια. Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού είναι αυτής της κατηγορίας. Τόσο αξιόλογη, τόσο επίκαιρη» ανέφερε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή