Πατήσια: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο 14χρονου

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 12:11
UPD:17/05/2022 15:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ
A- A A+

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τον θάνατο ενός 14χρονου αγοριού στα Πατήσια, έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθηνας.

Η κ. Σωτηρία Παπαγεωργόπουλου ζητεί από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία θα διεξάγει την έρευνα, να διαπιστώσει εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονια.

Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του,  οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Αστυνομία, έχει ξεκινήσει έρευνα ως προς τα αίτια που οδήγησαν το 14χρονο αγόρι στην αυτοκτονία. Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η πράξη του αυτή να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Η «πρόκληση» αυτή ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Ωστόσο, φαίνεται πως η συγκεκριμένη πρόκληση έχει αποβεί μοιραία αρκετές φορές στο παρελθόν, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή