Ουκρανία: Συνεχίζεται η «μάχη του Άζοφσταλ», παρά τις εντολές του Ρώσου ανώτατου διοικητή

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2022 18:09
REUTERS/ALEXANDER ERMOCHENKO
A- A A+

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα να επιτίθενται στο εργοστάσιο Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί μαχητές, δήλωσε ο βοηθός του προέδρου της Ουκρανίας Ολεξίι Αρέστοβιτς.

«Ο εχθρός συνεχίζει να επιτίθεται εναντίον των αμυντικών γραμμών μας στην περιοχή του εργοστασίου Αζοφστάλ, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη, πυροβολικό… ανοίγοντας πυρ με άρματα μάχης και προσπαθώντας να προωθηθεί με ομάδες εφόδου, παραβιάζοντας την εντολή του ίδιου τους του ανώτατου διοικητή», είπε ο Αρέστοβιτς σε ένα βιντεομήνυμα.

Εντωμεταξύ, όπως έγινε γνωστό απο την εισαγγελία της περιοχής Βινίτσια. στην κεντροδυτική Ουκρανία, τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν μετά από \ρωσικά πλήγματα εναντίον σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων. 

Σε σχετικό δελτίο τύπου,  διευκρινίζεται πως πύραυλοι στοχοθέτησαν το πρωί «υποδομές μεταφορών», κοντά στις μικρές πόλεις Ζμέρινκα και Κοζιάτιν.

«Ο εχθρός επιχειρεί να πλήξει κρίσιμης σημασίας υποδομές», έγραψε ο περιφερειακός κυβερνήτης σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Telegram.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή