Μειώνονται επικίνδυνα τα αποθέματα σταριού στους μύλους της χώρας

Αύξηση κατά 70% στην τιμή του αλευριού μέσα σε 6 μήνες
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 15:07
UPD:15:10
A- A A+

Μειώνονται επικίνδυνα τα αποθέματα σταριού στους μύλους της χώρας, μετά τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Συντεχνίας Αρτοποιών Έβρου Κώστα Κεβρεκίδη, ο οποίος τόνισε ότι σήμερα υπάρχει αύξηση στην τιμή του αλευριού κατά 70% σε σχέση με πριν από 6 μήνες και αύξηση στην τιμή του ρεύματος κατά 100% αλλά και του πετρελαίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι αυτό αβίαστα θα οδηγήσει στην απόφαση των αρτοποιών να αυξήσουν την τιμή στο ψωμί. «Έχω ζητήσει από  τους συναδέλφους στο νομό να κάνουν υπομονή για ένα με δυο μήνες μέχρι να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα» τόνισε, για να προσθέσει ότι «είναι πολύ δύσκολο ένας αρτοποιός να μπορέσει να κρατήσει τις τιμές σταθερές γι’ αυτό κάποια στιγμή θα αναγκασθούμε να το κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεβρεκίδη.

Όσον αφορά τους φούρνους στον Έβρο, σημείωσε ότι «Βάζουμε προσωπική δουλειά δουλεύουν 3 με 4 μέλη από την οικογένεια και δεν καταφέρνουμε να βγάλουμε 1 με 2 μεροκάματα. Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσουμε με αξιοπρέπεια τους φούρνους μας».

Για την λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας επεσήμανε ότι είναι αδιατίμητη, ανάλογα με τα έξοδα που έχει ο κάθε αρτοποιός. Ωστόσο διευκρίνισε ότι όπως φαίνεται θα κρατηθεί στα περσινά δεδομένα.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή