Η CVC εκταμιεύει 400 εκ. για ισπανικούς συλλόγους

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 10:42
A- A A+

Οι σύλλογοι της La Liga συγκεντρώνουν το πρώτο μέρος των πόρων που θα διοχετεύσει το CVC private equity fund στο ισπανικό ποδόσφαιρο, με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε και επισημοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες.

Όπως αναφέρει η Mundo Deportivo, η συμφωνία ανέμενε την επίκυρωσή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένου ότι το εν λόγω fund δραστηριοποιείται και λειτουργεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Η επικύρωση έγινε πριν από λίγες μέρες και γι' αυτό αυτή την Πέμπτη η ισπανική Liga ολοκλήρωσε την πρώτη διανομή των 400 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 1,994 δισ. ευρώ που είχε καθοριστεί από το ταμείο κι εγκρίθηκε από τις ομάδες, εξαιρουμένων των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Η δεύτερη πληρωμή θα γίνει τις επόμενες μέρες και θα είναι -ακόμα αναφέρει η Mundo Deportivo- επιπλέον 230 εκ. ευρώ, τα οποία θα διανεμηθούν στους συλλόγους στις 31 Ιανουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι σε κάτι περισσότερο από δέκα ημέρες οι εταιρείες θα λάβουν 630 εκ. ευρώ επί του συνόλου, ουσιαστικά περίπου το 30% του συνολικού ποσού: αναμφίβολα πρόκειται για μια σημαντική ένεση ρευστότητας.

Να υπενθυμιστεί ότι από τα συνολικά χρήματα που έλαβαν οι ομάδες οι οποίες ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας, το 70% πρέπει να διατεθεί σε στρατηγικές επενδύσεις, όπως υποδομές, τεχνολογία, διεθνή επέκταση και δημιουργία περιεχομένου για ψηφιακές πλατφόρμες.

Ένα άλλο 15% μπορεί να διατεθεί για μεταγραφές ποδοσφαιριστών και το υπόλοιπο 15% για την κάλυψη οικονομικών οφειλών.

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις