Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ με την πρόεδρο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 23:19
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δήμων και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, προκειμένου οι πόλεις να καταστούν φιλικές και προσβάσιμες για όλους τους πολίτες, συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου με την πρόεδρο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Ιωάννα Καρυοφύλλη.

Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε την ανάγκη οι πόλεις να γίνουν προσβάσιμες για όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και εμπόδια, άλλα και τη δυνατότητα που υπάρχει για την υλοποίηση δράσεων και έργων προσπελασιμότητας μέσω των χρηματοδοτικών προγραμμάτων «Αντώνης Τρίτσης» και «Ταμείο Ανακάμψης».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφερόμενος στη διεύρυνση της συνεργασίας σημείωσε ότι πρέπει να έχει καθαρά κοινωνικό πρόσημο ενώ εξήρε την "καταλυτική συμμετοχή του αθλητικού κινήματος στη δυνατότητα της κοινωνικής ένταξης των ΑμεΑ, που συμμετέχουν σε αυτό". Σε ότι αφορά την προγραμματική σύγκλιση της Αυτοδιοίκησης και Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ συμφωνήθηκε άμεσα να υπάρξει νέα συνάντηση προκειμένου να διευκριστούν οι όροι της συνεργασίας.

Από την πλευρά της η κα. Καρυοφύλλη έκανε εκτενή αναφορά στις δράσεις που έχουν ολοκληρωθεί έως σήμερα με επιτυχία με την υποστήριξη των δήμων, για τη συνδιοργάνωση των δεκαπεπτά πρωταθλημάτων που τελούν υπό την εποπτεία της η ΕΑΟΑμεΑ. Επιπλέον δέχθηκε με χαρά την θετική ανταπόκριση του κ. Παπαστεργίου σχετικά με τον στόχο της συνδιοργάνωσης πρωταθλήματος υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ στην τρέχουσα αθλητική περίοδο.

Παρών στην συνάντηση ήταν και το στέλεχος και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στην Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας Γεράσιμος Φεσσιάν.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή