Γαλλία: Υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού τεστ για τους ταξιδιώτες εκτός ΕΕ

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 16:07
UPD:16:07
REUTERS/Benoit Tessier
A- A A+

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη Γαλλία από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υπόκεινται στην υποχρέωση αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό, ανεξάρτητα από το εμβολιαστικό τους καθεστώς, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

Η κίνηση εντάσσεται σε μια σειρά από μέτρα που στόχο έχουν να αντιμετωπιστεί η νέα έξαρση στις μολύνσεις ενώ ελλοχεύουν οι ανησυχίες που προκάλεσε το νέο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ύστερα από κυβερνητική συνεδρίαση, ο Ατάλ δήλωσε ότι οι αποφάσεις που αφορούν τα ταξίδια εντός της ΕΕ θα είναι αποτελέσουν αντικείμενο συντονισμού των Ευρωπαίων ηγετών αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Οι ταξιδιώτες που έχουν λάβει τις δύο (ή τρεις) δόσεις του εμβολίου και έρχονται από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει επομένως να υποβάλουν αρνητικό τεστ το οποίο έχει γίνει λιγότερο από 48 ώρες πριντην είσοδό τους στη χώρα.

Εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την άλλη πλευρά, δεν γίνεται ως τώρα καμία αλλαγή και έτσι από τους εμβολιασμένους δεν απαιτείται τεστ. Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, είτε επιστρέφουν από την Ευρώπη είτε από μια χώρα στον υπόλοιπο κόσμο, θα πρέπει και στις δύο περιπτώσεις να υποβληθούν σε τεστ 24 ωρών (σε σύγκριση με 48 ώρες ή 72 ώρες που ίσχυε ως τώρα).

Η Γαλλία έχει επίσης αποφασίσει να παρατείνει μέχρι τουλάχιστον το Σάββατο την αναστολή των πτήσεων από χώρες της νότιας Αφρικής, όπως είπε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.

«Από σήμερα το πρωί επεκτείναμε την αναστολή των πτήσεων από επτά χώρες της νότιας Αφρικής μέχρι το Σάββατο», είπε ο Μπον στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro, Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή