ΜΜΕ: «Χαζοχαρούμενη ομιλία Τζόνσον» - Όταν άρχισε να αγορεύει για την Πέπα το γουρουνάκι

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 23:02
UPD:24/11/2021 02:44
REUTERS/POOL
A- A A+

Μπέρδεψε τις σημειώσεις του, έχασε τα λόγια του, ξεφύσηξε,και άρχισε να μιλάει  για... την Πέπα το γουρουνάκι!

Ο λόγος για τον Βρετανό  πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την ομιλία του ,στο ετήσιο συνέδριο των Βρετανών βιομηχάνων για την πράσινη ενέργεια.

Όταν ανακάλυψε ότι τα χαρτιά του είχαν ανακατευτεί, και αφού ζήτησε τρεις φορές συγγνώμη, προσπάθησε να καλύψει το κενό περιγράφοντας την εμπειρία του από την πρόσφατη επίσκεψή του με το γιό του στο θεματικό πάρκο της γουρουνίτσας Πέππα… του γνωστού καρτούν για μικρά παιδιά.

«Συγχωρέστε με, Συγχωρέστε με. Συγχωρήστε με » μουρμούρισε και ύστερα είπε: «Χθες πήγα στο “Peppa Pig World”. Το αγαπώ, είναι πολύ δικό μου μέρος με ασφαλείς δρόμους και εμφανή πειθαρχία. Ποιος θα το πίστευε ότι ένα γουρουνάκι που μοιάζει με σεσουάρ του Πικάσο και το οποίο είχε απορριφθεί από το BBC, τώρα εξάγεται σε 180 χώρες».

Και πώς δικαιολόγησε την «φάλτση» αναφορά του ; Όπως εξήγησε, «ο πραγματικός μοχλός ανάπτυξης δεν είναι η κυβέρνηση» αλλά ο ιδιωτικός τομέας, γι’ αυτό έφερε ως λαμπρό παράδειγμα την οργάνωση του παιδικού πάρκου, αλλά και την παγκόσμια απήχηση της σειράς καρτούν με τη γουρουνίτσα Πέπα.

POLITICSJOE

Ο Τζόνσον μιμήθηκε επίσης τον ήχο ενός επιταχυνόμενου αυτοκινήτου με γρυλίσματα που η επίσημη απόδοση της ομιλίας από τη Ντάουνινγκ Στριτ μετέγραψε ως «arum arum aaaaaaaaag». 

Σκληρές επικρίσεις από τον Τύπο

Με τίτλους όπως “είναι καλά ο πρωθυπουργός μας;” και ευφυολογήματα σχετικά με τον παιδικό χαρακτήρα Πέππα το γουρουνάκι (Peppa Pig), εφημερίδες και άρθρα επικρίνουν τον Βρετανό πρωθυπουργό για την χαώδη ομιλία του στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI).

Η θέση του δημοσιογραφικού ομίλου The Times συνοψίζεται στον τίτλο του editorial: 

“Σε μια εποχή οικονομικού άγχους, οι ηγέτες των επιχειρήσεων άξιζαν καλύτερα από τη χαζοχαρούμενη ομιλία του πρωθυπουργού – την πήραν από τον Sir Keir Starmer.”

Ο συντάκτης της εφημερίδας Κουέντιν Λετς είναι σκληρά καυστικός: «Ο πρωθυπουργός, που όρμησε στη σκηνή στην εκδήλωση στο South Shields, ήταν πολύ τσαλακωμένος, βάζοντας ακόμα τις άκρες του πουκαμίσου στο σώβρακο του. Στα σαρκώδη γάντια του κρατούσε ένα φύλλο χαρτιών που ήδη έμοιαζαν με αυτιά κουνελιού. Όπως θα γινόταν σύντομα προφανές, δεν ήταν στη σωστή σειρά. Ήταν καν για την κατάλληλη μέρα;»

Μετά την ομιλία του, ο Μπόρις Τζόνσον ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο εάν ήταν καλά. Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την ομιλία του, λέγοντας: «Νομίζω ότι ο κόσμος κατανόησε τη συντριπτική πλειοψηφία των σημείων που ήθελα να θίξω και νομίζω ότι πήγε καλά».

Ο Μπόρις Τζόνσον επικρίθηκε επίσης από ανώτερους επιχειρηματικούς κύκλους και βουλευτές των Συντηρητικών για μια «ασυνάρτητη» ομιλία προς τα κορυφαία στελέχη του κλάδου της βρετανικής βιομηχανίας.

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή