Παρίσι: Διαδήλωση στην αυστριακή πρεσβεία για τους νέους περιορισμούς στην Αυστρία

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 22:25
REUTERS/BENOIT TESSIER

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από την αυστριακή πρεσβεία στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν κατά των νέων περιορισμών ενάντια της Covid-19, που επέβαλε η Αυστρία, εκφράζοντας φόβους ότι η Γαλλία ενδεχομένως θα είναι η επόμενη χώρα που θα επαναφέρει μέτρα, τα οποία θα στοχεύουν στην αναχαίτιση της διασποράς του ιού.

Την κινητοποίηση, που ολοκληρώθηκε χωρίς να προκληθούν επεισόδια, οργάνωσε ο ακροδεξιός πολιτικός Φλοριάν Φιλιπό, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων στη Γαλλία κατά του υγειονομικού πάσου και του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Η Ευρώπη έχει ξαναγίνει το επίκεντρο της πανδημίας, με αποτέλεσμα χώρες να επαναφέρουν περιορισμούς ενόψει των Χριστουγέννων. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η Αυστρία επέβαλε λοκντάουν στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα σε γαλλικά ΜΜΕ, καταδεικνύει πως το 60% των ερωτηθέντων στηρίζει ένα νέο λοκντάουν κατά της Covid στη Γαλλία για εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού.

Εντούτοις, όσοι διαδήλωσαν έξω από την αυστριακή πρεσβεία στο Παρίσι είπαν ότι τέτοια μέτρα προκρίνουν τις διακρίσεις, εκφράζοντας φόβους ότι η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν θα μπορούσε να λάβει ανάλογα μέτρα.

«Αυτό που συμβαίνει στην Αυστρία είναι πολύ, πολύ ανησυχητικό», δήλωσε η Μαρτίν Σιρασά, μια 43χρονη εκπαιδευτικός.

«Πρώτον, πρέπει να στηρίξουμε τον αυστριακό λαό. Νομίζω ότι εξερευνούμε τα βάθη του τρόμου, αναφορικά με το όσα προτείνονται, εξερευνούμε τα βάθη των διακρίσεων και προφανώς φοβόμαστε ότι αυτό θα συμβεί στη Γαλλία», συμπλήρωσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή