Θ. Πλεύρης: Θα πάρουμε όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα για τους ανεμβολίαστους

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 10:39
UPD:10:44
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα να πάρουμε και αφορούν στους ανεμβολίαστους πολίτες, θα τα πάρουμε, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιβολής lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους, όπως ισχύει από σήμερα και για δέκα μέρες στην Αυστρία,  ξεκαθάρισε πως τα μέτρα δεν θα είναι τιμωρητικά αλλά προστατευτικά.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση συζητά για το κατά πόσο χρειάζονται περισσότερα μέτρα στους ανεμβολίαστους, παρέπεμψε,  ωστόσο, στην επιτροπή των ειδικών που θα συνεδριάσει την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Αναφορικά με την επίταξη ιδιωτών γιατρών, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η επιστράτευση θα γίνει μέσα στην εβδομάδα αν δεν καλυφθούν τα κενά στο ΕΣΥ.  Όπως είπε, σήμερα ή αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής προσέλευσης και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιστράτευση, η οποία θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου η κατάσταση είναι περισσότερο επιβαρυμένη.

 «Είμαστε σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους. Μας έρχονται ορισμένα ονόματα εθελοντικά αλλά μέσα στην εβδομάδα, αν δεν καλυφθούν τα κενά, θα γίνει επιστράτευση αρχικά από Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα. Επιθυμία μας είναι να καλυφθούν τα κενά σε συνεννόηση με τους γιατρούς αλλά όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, υπάρχει πλήρης συμπόρευσης του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές κλινικές. «Ήδη περισσότερες από 700 κλίνες έχουν παραχωρηθεί σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη από ιδιωτικές κλινικές. Υπάρχει και σχετικός προγραμματισμός για την Αθήνα», είπε, προσθέτοντας ότι όλες οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα αφορούν σε non Covid περιστατικά».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή