Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γ.Σ. της ANOC στην Κρήτη

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 14:21
UPD:14:28
Eurokinissi Sports/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
A- A A+

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών στο Συνεδριακό Κέντρο του Creta Maris Beach Resort, στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Στη Γενική Συνέλευση της ANOC, που φιλοξενήθηκε στην Κρήτη από το υφυπουργείο Αθλητισμού και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, συμμετείχαν δια ζώσης αντιπροσωπείες από τις Ολυμπιακές Επιτροπές 148 χωρών (και διαδικτυακά οι υπόλοιπες 57), ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ και η Εκτελεστική Επιτροπή της, εκπρόσωποι των Διεθνών Ομοσπονδιών Ολυμπιακών αθλημάτων, καθώς και οι Οργανωτικές Επιτροπές των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020», «Πεκίνο 2022» και «Παρίσι 2024».

Επιπλέον, στην εντυπωσιακή Τελετή Βράβευσης (ANOC Awards) των καλύτερων αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που πραγματοποιήθηκε επ΄ ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης, έδωσαν το «παρών» και τιμήθηκαν, μεταξύ άλλων, αθλητές-«θρύλοι», όπως ο Κενυάτης δις χρυσός Ολυμπιονίκης στον Μαραθώνιο Ελιούντ Κιπτσόγκε και ο Κουβανός Ολυμπιονίκης, με τέσσερα χρυσά μετάλλια στην Πάλη, Μιγιάιν Λόπες.

Η ANOC συνεχάρη τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, «για την άριστη υποστήριξή τους στη διεξαγωγή της διοργάνωσης», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της. Ευχαριστίες και συγχαρητήρια για την άψογη φιλοξενία και διοργάνωση έδιναν σε κάθε ευκαιρία και όλοι οι συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση.

«Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τα καλά τους λόγια τον πρόεδρο της ANOC, Ρόμπιν Μίτσελ και τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Περιποιούν τιμή για την Ελλάδα και για την κυβέρνησή μας τα συγχαρητήρια και η πλήρης υποστήριξή τους», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, οι επικεφαλής του Ολυμπιακού και αθλητικού κινήματος ανά την υφήλιο, με τον ενθουσιασμό τους απ’ όσα βίωσαν επί τριήμερο, γίνονται παγκόσμιοι "πρεσβευτές" της χώρας μας και της Κρήτης», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού εστίασε στην ικανότητα και τη βούληση της Ελλάδας ως γενέτειρα και διαρκής θεματοφύλακας των Ολυμπιακών αρχών και αξιών, με τη χώρα ξανά στο παγκόσμιο επίκεντρο έμπρακτα, με εξωστρέφεια στη διεκδίκηση και τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων. 

Μάλιστα, οι επικεφαλής και τα στελέχη των διεθνών Ομοσπονδιών έκαναν πολλές προτάσεις για την ανάληψη, τα προσεχή έτη, σπουδαίων διοργανώσεων.

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις