«Καμπανάκι» για τη μη λειτουργία της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Έδεσσας

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 23:54
UPD:23:56
via REUTERS/MOSCOW NEWS AGENCY
A- A A+

Με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, προς τον υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη θέτει το θέμα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας  του Νοσοκομείου Έδεσσας. Επισημαίνει, ότι πρόσφατα σταμάτησε η λειτουργία της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας και οι γιατροί μετακινήθηκαν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ότι σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, «στην Έδεσσα, θα λειτουργεί Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας» ωστόσο τονίζει ότι «από την πρώτη στιγμή φαίνεται ότι το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει» και ότι «εάν κάποιος χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει η δυνατότητα παροχής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ουσιαστικά δηλαδή ακυρώνεται και η χειρουργική κλινική της Έδεσσας».

Παράλληλα δηλώνει ότι «στο Νοσοκομείο της Έδεσσας για τη ΜΕΘ υπάρχουν τέσσερις εντατικολόγοι – παθολόγοι γιατροί και δύο υπάρχουν στη ΜΕΘ Γιαννιτσών», εκτιμά ότι «μπορούν να λειτουργήσουν και οι δύο ΜΕΘ, διότι στη ΜΕΘ Έδεσσας υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθούν άλλες 3 κλίνες Covid, εκτός από τις 3 που υπάρχουν» και ζητά να δοθεί λύση χωρίς να κλείσει καμία ΜΕΘ, ούτε της Έδεσσας, ούτε των Γιαννιτσών.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή