ΥΠΠΟΑ: Δυστυχώς η πραγματικότητα διαψεύδει τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 17:34
UPD:17:34
A- A A+

Σε απάντηση των fakes news της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη που προκάλεσε η καταιγίδα «Μπάλος», το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακοινώνει ότι:

«Σύμφωνα με αναφορά της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως Βασιλικής Ελευθερίου, και όλων των αρμόδιων Προϊσταμένων των τεχνικών γραφείων και εργαστηρίων της ίδια Υπηρεσίας, δεν σημειώθηκε κανένα πλημμυρικό φαινόμενο στους εργαστηριακούς χώρους της Ακρόπολης.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με αναφορά της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης των Αθηνών Έλενας Κουντούρη, δεν σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Αντίθετα, προκύπτει ότι τα αντιπλημμυρικά έργα και ο αγωγός απορροής λειτούργησαν κανονικά.

Παρά την εξαιρετικά έντονη βροχόπτωση, συγκέντρωση υδάτων σημειώθηκε μόνο σε αβαθείς κοιλότητες του εδάφους. Όλα αυτά συνέβησαν παρά τη σφοδρότητα του φαινομένου «Μπάλος» σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε κατά τα προηγούμενα χρόνια όταν η Ακρόπολη πλημμύριζε ακόμη και με πολύ μικρότερης έκτασης καιρικά φαινόμενα, όπως τεκμαίρεται από το αντίστοιχο video και τις φωτογραφίες των περιόδων 2013-2019».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς