Γυναικεία πρεμιέρα στον διαστημικό σταθμό της Κίνας

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 09:43
CNSA/Twitter

Ο Tianzhou-2, ο διαστημικός σταθμός της Κίνας δημιουργήθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες και θα υποδεχθεί την πρώτη γυναίκα μέλος του πληρώματος που τον επανδρώνει.

A- A A+

Τέσσερις μήνες μετά την αποστολή του πρώτου πληρώματος στον διαστημικό της σταθμό η Κίνα στέλνει το δεύτερο πλήρωμα που θα επανδρώσει τον σταθμό που κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ (περίπου δύο μήνες) προκαλώντας παγκόσμια έκπληξη για την οργάνωση και αποτελεσματικότητα του όλου εγχειρήματος.

Ο εκπρόσωπος του Επανδρωμένου Διαστημικού Προγράμματος της Κίνας ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 16 Οκτωβρίου θα εκτοξευθεί το σκάφος που θα μεταφέρει το νέο πλήρωμα του διαστημικού σταθμού της χώρας. Αρχηγός του τριμελούς πληρώματος θα είναι ο 55χρονος Ζάι Ζιγκανγκ που είναι πρώτης γενιάς ταικοναύτης, όπως ονομάζει η Κίνα τους αστροναύτες της.

Στο πλήρωμα θα βρίσκεται και η 41χρονη Βανγκ Γιάπινγκ που θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα βρεθεί στον κινεζικό διαστημικό σταθμό. Είναι η δεύτερη διαστημική αποστολή για την Γιαπίνγκ. Το τριμελές πλήρωμα είναι προγραμματισμένο να διαμείνει στον σταθμό για έξι μήνες, δύο μήνες περισσότερους από το πλήρωμα που θα αντικαταστήσει. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό και πιθανότατα δεν θα ανακοινωθεί τίποτε για τις εργασίες, τα πειράματα και ότι άλλο κάνουν στον σταθμό οι ταικοναύτες.

Προτεινόμενα για εσάς