Η Μπαρτσελόνα μετακομίζει σε άλλο γήπεδο για ένα χρόνο

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 16:43
UPD:16:46
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να αγωνιστεί σε άλλο γήπεδο για έως και ένα χρόνο όταν ξεκινήσει τα έργα στο «Καμπ Νου», εξήγησε ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» Ζοάν Λαπόρτα, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο καταλανικό ραδιόφωνο Rac1, πρόσθεσε ότι  στόχος είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες το καλοκαίρι του 2022.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν τρία έως τέσσερα χρόνια, αλλά η ομάδα θα πρέπει να βρει άλλη έδρα για έως και 12 μήνες. «Εξετάζουμε διάφορες πιθανότητες, αλλά το πιο πιθανό είναι το στάδιο "Γιόχαν Κρόιφ"», δήλωσε ο Λαπόρτα.

Στο «Γ. Κρόιφ» αυτή τη στιγμή παίζει γυναικεία ομάδα κι έχει χωρητικότητα μόνο 6.000 θεατές. Ο Λαπόρτα, ωστόσο, εξήγησε ότι ο σύλλογος θέλει να το αυξήσει στις 50.000, αν παίξει εκεί η ανδρική ομάδα.

Η Μπαρτσελόνα θα ακολουθούσε έτσι αυτό που έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία, λόγω των κατασκευαστικών εργασιών στο «Μπερναμπέου» έπαιξε για πάνω από μια σεζόν στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο», μέσα στο αθλητικό κέντρο της, στο Βαλδεμπέμπας.

Μια άλλη επιλογή, είπε ο Λαπόρτα, θα ήταν η ομάδα να παίξει στο στάδιο «Μονζούικ», το οποίο φιλοξένησε την τελετή έναρξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 και ήταν η έδρα της Εσπανιόλ γι΄ αρκετά χρόνια.

«Το νέο "Καμπ Νου" είναι βασικό για τη ζωτικότητα του συλλόγου και το άμεσο μέλλον του», δήλωσε ο Λαπόρτα. «Ο αντίκτυπος που θα έχει για την "Μπάρτσα" είναι ουσιαστικός για να μπορέσει να συναγωνιστεί τους ανταγωνιστές, που έχουν ήδη κάνει ό, τι ήταν απαραίτητο».

Για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Goldman Sachs, την επενδυτική τράπεζα που θα δώσει ρευστότητα στο σύλλογο με 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σε ένα σχέδιο χρηματοδότησης που θα πρέπει να λάβει θετική ψήφο από τα μέλη του συλλόγου.

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις