Το ΝΒΑ στα γραφεία της ΕΟΚ

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 13:42
UPD:13:44
Eurokinissi Sports/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Την έναρξη μιας νέας εποχής σχέσεων και συνεργασίας, μεταξύ της Ελληνικής ομοσπονδιας και του ΝΒΑ σηματοδότησε η σημερινή ημέρα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων και πρεσβευτής του ελληνικού μπάσκετ στο εξωτερικό Ευθύμης Ρεντζιάς και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΟΚ, Ντίνος Σβερκούνος, υποδέχθηκαν στα γραφεία της ομοσπονδίας τους αντιπρόεδρους του ΝΒΑ, Χεσούς Μπουένο και Γιώργο Αϊβάζογλου και είχαν την πρώτη επαφή για να θέσουν το αρχικό πλάνο κοινών δράσεων και συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΟΚ δήλωσε: 

«Οι προοπτικές που υπάρχουν θα έλεγα ότι είναι ανεξάντλητες και πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε να έρθουμε κοντά. Τόσο να πάμε εμείς προς το ΝΒΑ, αλλά εξίσου και να έρθει το ΝΒΑ προς την Ελλάδα.

Η εξωστρέφεια που εξ αρχής ήταν αδιαπραγμάτευτη για εμάς και αφορά όλους τους φορείς του μπάσκετ, εξυπακούεται ότι περιλαμβάνει σε περίοπτη κιόλας θέση το ΝΒΑ.

Σήμερα μπήκαν οι βάσεις αυτής της συνεργασίας και έγινε κατανοητό εκατέρωθεν ότι υπάρχει πραγματική διάθεση, υπάρχει σχέδιο και επιθυμία να κάνουμε από κοινού πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Η πρόθεση είναι σύντομα να αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα, όμως το βέβαιο είναι ότι άρχισε μια εποχή συνεργασίας μεταξύ μας».

Ο Χεσούς Μπουένο σχολίασε για τη σημερινή συνάντηση:

«Εμείς σαν οργανισμός θέλουμε να πάμε το παιχνίδι παντού. Θέλουμε να δούμε πώς το φιλόδοξο πλάνο της ελληνικής ομοσπονδίας μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις και τι ρόλος μπορεί να υπάρξει από εμάς για να βοηθήσουμε να γίνουν μεγαλύτερα πράγματα στην Ελλάδα.

Ήταν ένα πολύ καλό μίτινγκ, φάνηκε ότι υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ μας και δημιουργήθηκαν προσδοκίες, ώστε στις επόμενες συναντήσεις να δούμε πιο αναλυτικά τι πράγματα μπορούμε να κάνουμε από κοινού. Ακόμα είναι πρόωρο να πούμε συγκεκριμένα σχέδια, αλλά σίγουρα έχουμε πράγματα να οργανώσουμε μαζί με τον πρόεδρο.

Η Ελλάδα εκτός από μπασκετική χώρα είναι και δύο ενεργούς πρωταθλητές του ΝΒΑ, με τον Γιάννη να είναι ένας σταρ και να έχει και έντονη κοινωνική δράση και να οδηγεί παιδιά προς το άθλημα. Νομίζω λοιπόν, ότι υπάρχουν όλα τα συστατικά για να δουλέψουμε μαζί με την ελληνική ομοσπονδία για σπουδαία πράγματα».

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις