Volvo Cars: Δέρμα-τέλος, σε όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 16:43
UPD:16:43
A- A A+

Αναλαμβάνοντας υπεύθυνη στάση για την καλή μεταχείριση των ζώων η Volvo Cars δεν θα χρησιμοποιεί καθόλου δέρμα σε όλα τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της, αρχής γενομένης από το νέο C40 Recharge. Στα επόμενα χρόνια, θα παρουσιάσει μία εντελώς νέα οικογένεια μοντέλων του είδους και έως το 2030, στοχεύει να προσφέρει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα -όλα τους δεν θα χρησιμοποιούν δέρμα. Η Volvo Cars κινείται δραστήρια, ώστε να εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας βιώσιμες πηγές για πολλά υλικά που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία.

 Έως το 2025, η εταιρεία στοχεύει το 25% των υλικών στα νέα μοντέλα Volvo να αποτελείται από ανακυκλωμένα και βιολογικής βάσης υλικά, καθώς επιδιώκει να έχει γίνει μία πλήρως κυκλική επιχείρηση έως το 2040. Ως τμήμα των κλιματικών της σχεδίων, σκοπεύει, επίσης, έως το 2025 οι άμεσοι προμηθευτές της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προμηθεύουν υλικά, να χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η πορεία της εταιρίας προς τη μηδενική χρήση δέρματος στις καμπίνες των αυτοκινήτων της έχει επίσης ως κίνητρο την ανησυχία για τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εκτροφής βοοειδών, συμπεριλαμβανομένης της αποψίλωσης των δασών. Η κτηνοτροφία εκτιμάται ότι ευθύνεται για περίπου το 14% των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως, που προέρχονται κυρίως από την εκτροφή βοοειδών.

Αντί για την επιλογή δέρματος, η Volvo Cars θα προσφέρει στους πελάτες της εναλλακτικές προτάσεις, όπως τα υψηλής ποιότητας βιώσιμα υλικά που φτιάχνονται από ανακυκλώσιμες και βιολογικής βάσης πήγες.

Για παράδειγμα, το Nordico, ένα νέο υλικό για το εσωτερικό που δημιουργήθηκε από τη Volvo Cars, θα αποτελείται από υφάσματα που φτιάχνονται από ανακυκλώσιμο υλικό, όπως οι φιάλες PET, υλικά που αποτελούνται από δασικά απόβλητα, προερχόμενα από βιώσιμα δάση στη Σουηδία και τη Φιλανδία, καθώς και φελλούς που ανακυκλώνονται από τη βιομηχανία οίνου. Με αυτό τον τρόπο η σουηδική εταιρεία θέτει ένα νέο πρότυπο για την premium σχεδίαση εσωτερικών. Το συγκεκριμένο υλικό θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην επόμενη γενιά μοντέλων Volvo.

Η Volvo Cars θα συνεχίσει επίσης να προσφέρει επιλογές με βάση το μαλλί από προμηθευτές που είναι πιστοποιημένοι για υπεύθυνη χρήση πόρων, καθώς η εταιρεία σκοπεύει να εξασφαλίσει πλήρη ιχνηλασιμότητα και καλή μεταχείριση των ζώων στην αλυσίδα εφοδιασμού μαλλιού που χρησιμοποιεί.

«Για να είμαστε ένας προοδευτικός κατασκευαστής αυτοκινήτων, χρειάζεται να δράσουμε σε όλα τα πεδία της βιωσιμότητας, όχι μόνο στις εκπομπές CO2», δήλωσε ο Stuart Templar (Στιούαρτ Τέμπλαρ), διευθυντής Παγκόσμιας Βιωσιμότητας στη Volvo Cars. «Η υπεύθυνη εξεύρεση πόρων είναι σημαντικό τμήμα αυτής της εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού για τα ζώα. Η μηδενική χρήση δέρματος στο εσωτερικό όλων των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μας είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα προς την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος».

Η Volvo Cars σκοπεύει επίσης να ελαττώσει τη χρήση υποπροϊόντων από την κτηνοτροφική παραγωγή που χρησιμοποιούνται ευρέως για την παραγωγή πλαστικών, ελαστικών, λιπαντικών και συγκολλητικών ουσιών, είτε ως τμήμα των υλικών είτε σε μία χημική διαδικασία που πραγματοποιείται στην παραγωγή ή την επεξεργασία του υλικού.

Η εταιρεία προχωρά σε αυτή την κίνηση διότι πιστεύει ότι ενώ η μηδενική χρήση δέρματος είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, από μόνη της δεν καθιστά «vegan» ένα εσωτερικό αυτοκινήτου.

Με στόχο να δραστηριοποιηθεί ενεργά για την αντικατάσταση αυτών των υλικών σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κλίμακα, η Volvo Cars παίρνει μία σαφή και υπεύθυνη ηθική θέση ώστε να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στον τερματισμό της κακομεταχείρισης των ζώων, συνεισφέροντας στη μειωμένη ζήτηση υλικών που περιέχουν ζωικά προϊόντα.

«Η εξεύρεση προϊόντων και υλικών που υποστηρίζουν την προστασία των ζώων αποτελεί πρόκληση, όμως αυτός δεν είναι λόγος για να αποφύγουμε αυτό το σημαντικό ζήτημα», δήλωσε ο Stuart Templar. «Πρόκειται για μια πορεία που αξίζει να διανύσουμε. Το να έχουμε μια αληθινά προοδευτική νοοτροπία με έμφαση στη βιωσιμότητα σημαίνει ότι χρειάζεται να κάνουμε στους εαυτούς μας δύσκολες ερωτήσεις και να αναλαμβάνουμε δράση ώστε να βρούμε τις απαντήσεις».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή