Ελβετία: Οι ψηφοφόροι τάσσονται υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 14:47
UPD:14:47
A- A A+

Οι Ελβετοί πολίτες, σύμφωνα με τις προβλέψεις, υποστήριξαν τον γάμο ομοφυλόφιλων στο εθνικό δημοψήφισμα της Κυριακής.

Πάνω από το 60% υποστήριξε το μέτρο «Γάμος για όλους», το οποίο θα ευθυγραμμίσει τη χώρα με το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ευρώπης.

Τα τελευταία 20 χρόνια οι περισσότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης έχουν αναγνωρίσει γάμους ομοφυλοφίλων, αλλά στην Ελβετία οι μεγάλες αποφάσεις πηγαίνουν σε ψηφοφορία σε εθνικό επίπεδο.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το κοινοβούλιο ενέκριναν τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά οι αντίπαλοί τους ανάγκασαν να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το ζήτημα στο πλαίσιο του συστήματος άμεσης δημοκρατίας της Ελβετίας.

Κατά την ψηφοφορία, εκκλησιαστικές ομάδες και συντηρητικά πολιτικά κόμματα αντιτάχθηκαν στην ιδέα, λέγοντας ότι θα υπονόμευε την παραδοσιακή οικογένεια.

Στην Ελβετία, τα ομόφυλα ζευγάρια έλαβαν το δικαίωμα να συνάψουν πολιτικά σύμφωνα συμβίωσης το 2007 και το δικαίωμα να υιοθετήσουν παιδιά με γονείς τον σύντροφό τους το 2018.

Σύμφωνα με τον τροποποιημένο νόμο, θα επιτρέπεται σε άνδρες και γυναίκες ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά που δεν έχουν σχέση με αυτά ή να αποκτήσουν παιδιά μέσω δωρεάς σπέρματος.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 12:00 τοπική ώρα (10:00 GMT) και τα πλήρη αποτελέσματα αναμένονται σε μερικές ώρες.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή