Μουντιάλ 2020: Η Premier League έτοιμη να «μπλοκάρει» τους Νοτιοαμερικανούς διεθνείς

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 14:45
UPD:14:59
A- A A+

Οι σύλλογοι της Premier League είναι έτοιμοι να «κρατήσουν» στο Νησί τους διεθνείς από τη Νότια Αμερική στο «παράθυρο» του Οκτωβρίου για τις Εθνικές ομάδες, στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως οι ποδοσφαιριστές θα χάσουν παιχνίδια πρωταθλήματος.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι σύλλογοι θα δώσουν άδεια στα αστέρια τους για να συμμετάσχουν στα προσεχή παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 μόνο εάν οι Εθνικές ομάδες επιτρέψουν την επιστροφή τους πριν από τον τελευταίο αγώνα.

Στελέχη της Premier League βρίσκονται σε συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να λάβουν απαλλαγή από την καραντίνα για παίκτες που επιστρέφουν από χώρες της «κόκκινης λίστας», συμπεριλαμβανομένων Βραζιλίας και Αργεντινής.

Μια επιλογή θα μπορούσε να είναι οι ποδοσφαιριστές να τεθούν σε καραντίνα για πέντε ημέρες σε μια «φούσκα συλλόγου», αντί για τις 10 που ισχύει σήμερα σε καθορισμένα ξενοδοχεία.

Αυτό θα σήμαινε ότι οι παίκτες που θα παίξουν και στον τελευταίο από τους τρεις προγραμματισμένους αγώνες στις Εθνικές ομάδες τους θα αναγκαστούν να χάσουν έως και δύο αγώνες πρωταθλήματος με τους συλλόγους τους.

Οι ομάδες της Νότιας Αμερικής θα παίξουν τρεις προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο τον επόμενο μήνα, με τον τελευταίο να πραγματοποιείται μία ημέρα πριν από τους αγώνες πρωταθλήματος και λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από τις αναμετρήσεις των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων.

Επομένως μια νέα σύγκρουση είναι ορατή, μετά από εκείνη τον περασμένο μήνα. Πηγές της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής, εξηγεί η Daily Mail, ανέφεραν ότι είναι «ανοιχτοί» να απελευθερώσουν τους διεθνείς της «αλμπισελέστε» πριν από τον τρίτο και τελευταίο αγώνα, που θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου.

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις