Μ. Γκάγκα: Υγειονομική κάλυψη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 16:04
UPD:16:08
A- A A+

Στις Οινούσσες μετέβη το πρωί του Σαββάτου η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Χίο.

Η κ. Γκάγκα είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο, Γιώργο Δανιήλ, και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου ενημερώθηκε από τον αγροτικό ιατρό και τη νοσηλεύτρια για τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας υγειονομικής δομής.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, δήλωσε πως «είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ιατρική κάλυψη σε κάθε ακριτική γωνιά της Ελλάδας. Με μεγάλη ικανοποίηση, διαπίστωσα τη διάθεση για προσφορά των συναδέλφων μου και τη χρήση μεθόδων τηλεϊατρικής.

Θα ήθελα επίσης να σταθώ στην καθοριστική συμβολή των ευγενικών χορηγιών δωρητών, οι οποίοι, όχι μόνο στις Οινούσσες και τη Χίο, αλλά σε κάθε γωνιά της χώρας, διαμορφώνουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη λειτουργία μικρών και μεγαλύτερων υγειονομικών δομών. Τους ευχαριστώ από καρδιάς» είπε.

Το μεσημέρι η αναπληρώτρια υπουργός επέστρεψε στη Χίο, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εργασίες του 7ου Σεμιναρίου Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης Τραύματος, που διοργανώνει το ΕΚΑΒ, σε συνεργασία με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η αντιμετώπιση του τραύματος και η εκπαίδευση για τη φροντίδα του παντού στην Ελλάδα, αποτελεί βασική προτεραιότητα στην πολιτική που θα ακολουθήσω».

Το απόγευμα, η κ. Γκάγκα θα πραγματοποιήσει ομιλία στην εκδήλωση που διοργανώνει η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ με θέμα «Ηχηρές και Σιωπηρές Πανδημίες».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή