Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις ποινές των ΚΑΕ

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 16:01
UPD:16:03
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κατά τη σημερινή συζήτηση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, η τροπολογία που αφορά, μεταξύ άλλων, στις ποινές των Καλαθοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών επί μη χορήγησης ή ανάκλησης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού του πιστοποιητικού συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα.

Με την τροπολογία ρυθμίζονται, επιπλέον, ζητήματα που αφορούν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία και στις δράσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, σύμφωνα με τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ακόμη, η εισαγωγή αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, με καταληκτική ημερομηνία κατάκτησης της σχετικής διάκρισής τους την 19/09/2021.

Επίσης, η εναρμόνιση με τον αναθεωρημένο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, η δυνατότητα πρόσληψης δεύτερου αναπληρωτή επιχειρησιακού διευθυντή στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών με αποκλειστική αρμοδιότητα σε θέματα ανάπτυξης κι εφαρμογής προγραμμάτων και υλοποίησης έργων.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις