Αυτό είναι το συμβόλαιο του Μέσι με την Παρί Σεν Ζερμέν

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 13:23
UPD:13:29
REUTERS/PIROSCHKA VAN DE WOUW
A- A A+

Η γαλλική εφημερίδα L΄Equipe αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους στο τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο Λιονέλ Μέσι με την Παρί Σεν Ζερμέν και θα του αποφέρει συνολικά 110 εκατομμύρια ευρώ, καθαρά.

Μόνο για την πρώτη περίοδο (2021-22) ο Αργεντινός αστέρας θα αποκομίσει 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια θα εισπράττει συν δέκα εκατομμύρια, δηλαδή 40, χάρη σε μπόνους που θα ισχύσει αν ο «ψύλλος» παραμείνει στους Παριζιάνους.

Τα χρήματα είναι πάνω-κάτω ίδια με εκείνα που δαπανά η Παρί για τον Νεϊμάρ, που υπέγραψε ανανέωση ως το 2025, με τη διαφορά ότι το συμβόλαιό του δεν προβλέπει αυξήσεις μισθών.

Ως προς τον Μέσι, η οικονομική συμφωνία του δεν περιλαμβάνει τα μπόνους επίτευξης συλλογικών και ατομικών στόχων. Επίσης, το ένα από τα 30 εκ. ευρώ δεν θα το πάρει σε χρήματα αλλά θα πληρωθεί με το FG Token, το κρυπτονόμισμα του συλλόγου.

Έτσι ηη γαλλική ομάδα θα έχει κέρδος μεταξύ 25 και 30 εκατομμυρίων ανά περίοδο χάρη στη συνεργασία με το Crypto.com, που αρχικά προέβλεπε λιγότερα χρήματα αλλά με την έλευση του Μέσι το ποσό αυξήθηκε και σχεδόν καλύπτει το συμβόλαιό του!

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις