Πανελλαδική στάση εργασίας και διαδηλώσεις των υγειονομικών στις 21 Σεπτεμβρίου

Τι απαντά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 17:02
UPD:17:14
Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρες 10:00 – 15:00 στις 11πμ:  με συγκεντρώσεις για την Αττική στο Υπουργείο Υγείας, την Θεσσαλονίκη στην 3η & 4η ΥΠΕ και την Περιφέρεια στις ΥΠΕ και κατά τόπους σε Νοσοκομεία διοργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ με την στήριξη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ενώ, στις 22 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή για εξειδίκευση του Προγράμματος Δράσης που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο για:

  • Μεγάλη κινητοποίηση στην ΑΤΤΙΚΗ  στις 15 Οκτωβρίου (Πορεία στην Πλατεία Μαβίλη – Υπουργείο Υγείας)
  • Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα με στόχο να σταματήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για συρρίκνωση, κλείσιμο Νοσοκομείων, Υγειονομικών και Προνοιακών Μονάδων.

Στα αιτήματα των υγειονομικών είναι η ένταξη στα ΒΑΕ, η άρση των αναστολών, η μονιμοποίηση των εκτάκτων, το υγειονομικό επίδομα και η αύξηση των μισθών κ.λπ.

Μίνα Γκάγκα: Θέσπιση κινήτρων και ασφάλεια στην εργασία

Νωρίτερα σήμερα σε συνάντηση που είχε με τους υγειονομικούς συντάκτες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, απάντησε σε σχετικά ερωτήματα ότι προκηρύσσονται νέες θέσεις εργασίας ενώ, όπως είπε, θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών για ακόμα 6 μήνες.

Παραδέχθηκε ότι οι αναστολές μειώνονται αφού κάποιοι υγειονομικοί εμβολιάζονται ακόμα και τώρα.

Ερωτώμενη για την ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά απάντησε ότι το κοιτάζει το υπουργείο ήδη και ότι θα στηρίξει και η ίδια ότι αφορά την ασφάλεια των συναδέλφων της.

Ενώ, σε ερώτηση για το θέμα των οικονομικών κινήτρων στους υγειονομικούς είπε ότι όντως θα θεσπιστεί ένα τέτοιο μέτρο άμεσα.

Επίσης, είπε ότι δεν τίθεται θέμα κλεισίματος δομών παρά μόνο, διορθωτικές αλλαγές με βάση το πόσοι ασθενείς επισκέπτονται την κάθε κλινική.

Ανθή Αγγελοπούλου

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή