Ν. Τζανάκης «Θα νοσηλευτούν τουλάχιστον 300 με 500 παιδιά μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς»

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 19:50
UPD:22:06
shutterstock
A- A A+

Mέσα σε ένα 24ωρο, υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των κρουσμάτων στα παιδιά, σύμφωνα με τα χιλιάδες τεστ που σημείωσαν αριθμό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, 805 παιδιά και εφήβοι έως 17 ετών, βρέθηκαν θετικοί, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 27% του συνόλου των ημερήσιων νέων κρουσμάτων.

O υπερδιπλασιασμός των κρουσμάτων από τη μια μέρα στην άλλη σχετίζεται και με τον μεγάλο αριθμό self test που έγιναν με αφορμή το άνογμα των σχολείων, καθώς ελέγχθηκε το σύνολο των μαθητών του Δημοτικού και το 75% των ανεμβολίαστων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Γενικότερα, από τον Μάιο έως σήμερα, έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των παιδιών που έχουν νοσήσει.

Από 13 Αυγούστο έως 13 Σεπτεμβρίου,17.817 παιδιά και έφηβοι έως 17 ετών βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό ενώ από τις 6 Σεπτεμβρίου έως και χθες, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκαν 3.194 κρούσματα σε ανηλίκους, 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης προειδοποίησε ότι προοδευτικά θα χρειαστεί να νοσηλευτούν τουλάχιστον 300 με 500 παιδιά μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 Όπως εκτίμησε, τουλάχιστον το 20% με 25% των παιδιών ηλικίας έως 15 ετών θα έρθουν σε επαφή με τον ιό. Η συντριπτική τους πλειονότητα θα περάσει τον ιό είτε με λίγα, είτε με καθόλου συμπτώματα ενώ το 1% με 2% θα νοσήσει σοβαρά.

Έκκληση στους γονείς με παιδιά 12 ετών και άνω να τα εμβολιάσουν, απηύθυνε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, λέγοντας ότι εάν η ίδια είχε παιδιά στην ηλικία αυτή, θα έτρεχε να τα εμβολιάσει.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή