Γ. Δραγασάκης: Προκλητικά άνισα και μεροληπτικά τα μέτρα του κ. Μητσοτάκη

« Φορτώνει στο σήμερα και στην πλάτη των πολλών, την εύνοιά του προς τους λίγους και ισχυρούς»
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 12:56
UPD:12:59
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Προκλητικά άνισα και μεροληπτικά» χαρακτήρισε ο Γιάννης Δραγασάκης τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Βαθαίνουν και εδραιώνουν ανισότητες», προσέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Κόκκινο.

Ο κ. Δραγασάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εξυπηρετεί συστηματικά τις μικρές και ακριβές «ανάγκες» των λίγων και αγνοεί τις πολύ μεγάλες πραγματικές ανάγκες των πολλών».

«Ποια κοινωνική ανάγκη εξυπηρετεί η απαλλαγή από το φόρο μιας μεταβίβασης ακινήτων, χρήματος ή μετοχών ύψους 800.000 ευρώ; Ποια αντίληψη μακροχρόνιας βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας της κοινωνίας και της χώρας εξυπηρετεί η απαλλαγή από φόρους όσων έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν;», διερωτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «δίνει τα πάντα στους έχοντες, ενώ τον λογαριασμό θα πληρώσουν οι πολλοί και μη έχοντες».

Αναφορικά με τις εξαγγελίες της ΔΕΘ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης είναι «μιας χρήσης». «Άλλα εφαρμόζονταν ήδη, άλλα είχαν εξαγγελθεί νωρίτερα και άλλα λήγουν σε τρεις μήνεςεκτός από δύο "μόνιμα": την απαλλαγή φόρου για μεταβιβάσεις υψηλής περιουσίας και τη νέα μείωση εταιρικού φόρου».

Ο κ. Δραγασάκης μιλώντας στον Νίκο Ξυδάκη στο «Κόκκινο 105,5», εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για τις ανακοινώσεις για την απασχόληση, κάνοντας λόγο για «εξαπάτηση» με το «πρόγραμμα για όλους τους νέους»: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εξαπάτηση. Αφορά ελάχιστους αριθμητικά νέους και για έξι μόνο μήνες, για τους οποίους θα λαμβάνουν επιπρόσθετα μόλις 100 ευρώ/μήνα.»

«Ακόμη και η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης, όχι μόνο αποκλείει δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους, αλλά ποιους ευνοεί κατά βάση; Όσους έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα. Για την πλειονότητα των εργαζόμενων το όφελος είναι ελάχιστο και το «τρώει» και η ακρίβεια», υπογράμμισε.

«Τι κάνει στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης; Φορτώνει στο σήμερα και στην πλάτη των πολλών, την εύνοιά του προς τους λίγους και ισχυρούς που τον στηρίζουν. Το κάνει σε βάρος του αύριο και αδιαφορεί για το τι θα αφήσει πίσω. Όπως αδιαφορούσαν και οι κυβερνήσεις της χρεοκοπίας. Το 2015 χρειάστηκε να έρθει ένας Τσίπρας να μαζέψει το χάος, να φτιάξει τα πράγματα και να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Ε, ένας Τσίπρας θα έρθει και τώρα να μαζέψει ό,τι αφήσει πίσω της η προκλητική ταξική μεροληψία του κ. Μητσοτάκη υπέρ των λίγων, εχόντων και ισχυρών», κατέληξε ο Γιάννης Δραγασάκης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή