Στο Ηράκλειο η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 18:43
UPD:18:48
facebook.com/ANOCOlympic
A- A A+

Η Κρήτη θα βρεθεί από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου στο επίκεντρο του παγκόσμιου Ολυμπιακού και Αθλητικού κινήματος, καθώς στο Ηράκλειο θα φιλοξενηθεί η 25η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC).

Θα συμμετάσχουν, θα συζητήσουν και θα λάβουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του παγκόσμιου αθλητισμού οι 206 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές όλου του κόσμου, ο προέδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ κι εκπρόσωποι των Διεθνών Ομοσπονδιών Ολυμπιακών αθλημάτων.

Η επιλογή του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στη Χερσόνησο οριστικοποιήθηκε έπειτα από επίσκεψη στο νησί της Γενικής Γραμματέως της ΑNOC και μέλους της ΔΟΕ, Γκουνίλα Λίντμπεργκ, η οποία συνοδευόταν από τον πρόεδρο της ΕΟΕ και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, αλλά και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρο Καπράλο.

Η εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών έμεινε ενθουσιασμένη από την παραμονή της, από όσα είδε και άκουσε και τελικά αποδέχθηκε την πρόταση των κκ. Αυγενάκη και Καπράλου.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ANOC θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στο διεθνές Ολυμπιακό και Αθλητικό κίνημα.

Θα γίνει ο απολογισμός από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, σε ειδική εκδήλωση θα βραβευτούν οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες των Αγώνων στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση, από τις Οργανωτικές Επιτροπές τους, των δύο επόμενων Ολυμπιακών διοργανώσεων, των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022» και των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Την ευθύνη για τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, όπου υπολογίζονται σε περισσότεροι από 700 οι συμμετέχοντες, οι οποίοι επωμίζονται τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους, έχουν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις