Επικοινωνία με βίντεο και ήχο από την κεντρική εφαρμογή του Facebook

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 19:50
REUTERS/Thomas White
A- A A+

Το Facebook επιτρέπει σε κάποιους χρήστες του να κάνουν κλήσεις φωνής και βίντεο εντός της κύριας εφαρμογής του σε βάση δοκιμής, σκοπεύοντας να διευκολύνει τη διεξαγωγή κλήσεων χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να ανοίξει την εφαρμογή του Messenger.

Ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης «απέσπασε» το Messenger από την κύρια εφαρμογή του πριν από χρόνια, με τους χρήστες να πρέπει να κατεβάζουν τη χωριστή εφαρμογή του για να στέλνουν μηνύματα και να κάνουν κλήσεις.

Το Facebook προσπαθεί να ενοποιήσει το messaging ανά τις εφαρμογές του, και το είχε κάνει αρχικά μεταξύ του Instagram και του Messenger τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Η κίνηση αυτή επέτρεψε στους χρήστες της κάθε υπηρεσίας να βρίσκουν επαφές στην άλλη, να τους στέλνουν μηνύματα και να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν και τις δύο εφαρμογές. Στόχος, όπως γράφει το Reuters, φαίνεται να είναι η ενσωμάτωση του WhatsApp στο μείγμα.

Πάντως εκπρόσωπος του Facebook είπε τη Δευτέρα πως για πλήρεις εμπειρίες messaging, audio και βιντεοκλήσεων, οι χρήστες θα έπρεπε να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Messenger.

Προτεινόμενα για εσάς