Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η Αλιζαντέχ διεκδικεί το πρώτο μετάλλιο της ομάδας των Προσφύγων

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 13:13
UPD:13:19
A- A A+

Η Ιρανή Κίμια Αλιζαντέχ έχει την ευκαιρία να γίνει θρύλος στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, διεκδικώντας σήμερα (25/7) στην κατηγορία των 57κ. του ταεκβοντό το πρώτο μετάλλιο για την Ολυμπιακή Ομάδα των Προσφύγων.

Στη Βραζιλία το 2016 (Ρίο ντε Τζανέιρο) η Αλιζαντέχ έγινε η μόνη γυναίκα από το Ιράν που κατάκτησε Ολυμπιακό μετάλλιο (χάλκινο). Πέρυσι έφυγε για τη Γερμανία και συγκαταλέγεται στους τρεις αθλητές ταεκβοντό που αγωνίζονται για την ομάδα Προσφύγων στην Ιαπωνία.

Η Ολυμπιακή Ομάδα των Προσφύγων είχε 10 αθλητές σε τρία αθλήματα στην πρώτη της εμφάνιση στο Ρίο το 2016 και πλέον στο Τόκιο αριθμεί 29 αθλητές σε 12 αθλήματα.

Η Αλιζαντέχ ξεκίνησε αποκλείοντας την Ιρανή Ναχίντ Κιγιανί Σαντέχ και τη δις Ολυμπιονίκη Τζέιντ Τζόουνς (Βρετανία) στο γύρο των «16». Στον τρίτο αγώνα, η 23χρονη ενάντια στα προγνωστικά άφησε εκτός και την Κινέζα Ζου Λιγιούν, φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Η Αλιζαντέχ, η οποία έφυγε από την πατρίδα της επειδή, όπως υποστηρίζει, είχε βαρεθεί να χρησιμοποιείται ως «εργαλείο προπαγάνδας», έχασε από τη Ρωσίδα Τατιάνα Μίνινα στον ημιτελικό γύρο και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα από τα δύο χάλκινα μετάλλια μέσω των ρεπεσάζ.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις