Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Μετά από 10 διοργανώσεις χωρίς μετάλλιο οι ΗΠΑ

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 18:28
UPD:18:34
REUTERS/ISSEI KATO
A- A A+

Σχεδόν μισός αιώνας πέρασε και συγκεκριμένα 49 χρόνια, που οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής΄έμειναν χωρίς μετάλλιο την πρώτη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συγκεκριμένα 10 διοργανώσεις (σ.σ. στη Μόσχα δεν υπήρξε εκπροσώπηση), είχαν να μείνουν εκτός βάθρου οι Αμερικανοί στην 1η μέρα του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη, κάτι που συνέβη στο Τόκιο.

Από το 1972 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου είχε να επαναληφθεί κάτι τέτοιο.Οι Αμερικανοί ήλπιζαν σε τουλάχιστον μια παρουσία στο βάθρο, καθώς στο αεροβόλο τουφέκι 10 μέτρων η 20χρονη Μέρι Τάκερ δεν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέληξε στην έκτη θέση.

«Θύμα» έκπληξης έπεσε και ο τοξοβόλος Μπρέιντι Έλισον (νο 1 του κόσμου), παρέα με τη συναθλήτριά του Μακένζι Μπράουν, οι οποίοι αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο του μεικτού.

Η αρσιβαρίστρια Τζούρνταν Ντελακρούζ περιορίστηκε στην 7η θέση στην κατηγορία των 49κ, αν και πήγε με πολλές βλέψεις στο Τόκιο, χάνοντας τρεις φορές την προσπάθεια στα 108 κιλά του ζετέ.

Ακόμη και ο ποδηλάτης δρόμου Μπράντον ΜακΝάλτι βρέθηκε 6ος, παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα που είχε, ενώ οι αθλητές της ξιφασκίας δεν πέρασαν τα εμπόδια στην φάση των «16».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις