Κύπρος: Οι ΗΠΑ φέρνουν το θέμα των Βαρωσίων στο ΣΑ του ΟΗΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία των ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδη - Μπλίνκεν
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 17:39
UPD:17:57
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, έπειτα από την θέση των ΗΠΑ να παραπέμψουν το θέμα της νέα πρόκλησης των Τούρκων στα Βαρώσια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου θα ζητήσουν την έντονη αντίδρασή του. 

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν για την σαφή και ξεκάθαρη δήλωσή του σχετικά με τις τελευταίες προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια, οι οποίες παραβιάζουν τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρει το κυπριακό ΥΠΕΞ στο Twitter.

Φέρνουν το θέμα στο ΣΑ του ΟΗΕ οι Αμερικανοί

Νωρίτερα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ καταδίκασε τους τουρκικούς σχεδιασμούς για τα Βαρώσια και ανακοίνωσε ότι πρόθεση της Ουάσινγκτον είναι να αντιδράσει έμπρακτα. Διαβεβαίωσε ότι ΗΠΑ βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε επικοινωνία με εταίρους που σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο προκειμένου να παραπέμψουν το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου θα ζητήσουν την έντονη αντίδρασή του. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή